PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

COMERÇ

COVID-19 - Afectacions Comerç i Hostaleria

NOVETAT! Àmbit de l'hostaleria i la restauració (publicat el 25 de novembre de 2021):

Per accedir a l'interior cal presentar el certificat COVID digital. Aquesta mesura entra en vigor el dia 3 de desembre.

  1. Com poden els establiments verificar els certificats COVID de la seva clientela?

VerificaCOVID és l’eina de la Generalitat habilitada per fer la lectura dels certificats. Per poder-la utilitzar, cal entrar des d’un telèfon mòbil al web verificacovid.gencat.cat/

  1. Recordeu habilitar la càmera per fer-ne les lectures

Quan s’entri al web se sol·licitarà permetre accedir a les funcions de la càmera del dispositiu mòbil i s’haurà d’acceptar

  1. Llegir el QR

Se selecciona “Comença a verificar” i s’haurà d’acostar el mòbil al codi per a la seva lectura. Cal que es visualitzi completament.

Si la lectura s’ha fet correctament i el passaport és vàlid, apareixerà el color verd amb la paraula “validat”, el nom i cognoms de la persona i la seva data de naixement. En canvi, si no és vàlid, se’ns informarà amb el color vermell i “no validat”.

  1. Dades protegides

La Generalitat de Catalunya deixa clar que amb aquesta eina no es registren ni es comparteixen les dades verificades i queda prohibit enregistrar o duplicar els certificats verificats.

  1. En cas de dubtes

Correu habilitat: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


A partir del 15 d'octubre no hi ha restriccions en la restauració ni en el comerç:

  • Aforament del 100%
  • No hi ha limitació de persones per taula
  • No hi ha distància mínima

Restriccions a partir del 30 de setembre:

  • Restauració: taules de fins a 10 persones, tant a interior com a exterior

Restriccions a partir del 23 de setembre:

  • Restauració: horari d'obertura fins la 1h

Des del 3 de setembre, es mantenen les mesures anteriors.


 A partir del 13 d'agost i fins el dia 20, noves mesures per a la contenció de la COVID-19:

Hostaleria i Restauració:

  • horari: de 6 a 0.30h
  • taules a l'interior 6 persones - exterior: 10 persones (excepte bombolla de convivència)
  • permès el consum a barra amb distància d'1,5m
  • aforament 100% exterior i 50% interior

Establiments comercials:

  • 70% aforament, també per a mercats no sedentaris i centres comercials
  • horari permès: de 6 a 22h segons autorització habitual

Restriccions COVID-19 a partir del 6 d'agost en l'àmbit del Comerç i l'Hostaleria:

Restauració: el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules és de sis persones a l'interior i de deu persones en terrasses i espais a l'aire lliure (que no siguin de la mateixa bombolla). Horari: fins les 0.30h.

Comerç: aforament del 70%, també als mercats no sedentaris i fires


RESOLUCIÓ SLT/2212/2021, de 13 de juliol. Es prorroguen les mesures aprovades anteriorment en l'àmbit del Comerç i l'Hostaleria, amb una novetat en els horaris, del 15 al 23 del juliol:

Restauració: horari de 6 a 0.30h


Es prorroguen les mesures anteriors, del 5 al 12 de juliol de 2021.


Es prorroguen les mesures aprovades anteriorment en l'àmbit del Comerç i l'Hostaleria (21 de juny 2021), amb una novetat:

El nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules és de sis persones a l'interior i de deu persones en terrasses i espais a l'aire lliure (que no siguin de la mateixa bombolla).

Aplicables a partir del 21 de juny i fins el 5 de juliol de 2021.


Es prorroguen les mesures aprovades anteriorment, aplicables a partir del 14 de juny i fins el 21 de juny de 2021, en l'àmbit del Comerç i l'Hostaleria.


Es prorroguen les mesures aprovades anteriorment, aplicables a partir del 7 de juny i fins el 14 de juny de 2021, en l'àmbit del Comerç i l'Hostaleria.

Pel que fa a mercats de venda no sedentàries i fires-mercats, s'estableix la reducció al 70% de la capacitat d'aforament màxim del recinte. Pel que fa al Pla sectorial de mercats de venda no sedentària publicat el dia 21 de juny pel PROCICAT, s'ha modificat el punt 2.2 i actualment diu: En el cas excepcional que no es pugui establir aquest tancament perimetral per les condicions físiques de l'espai, es garantirà que els accessos i sortides a l'espai del mercat es fan per punts controlats.


Noves mesures aprovades per a la contenció de la Covid-19 a Catalunya, aplicables a partir del 4 de juny de 2021:

  • Restauració: horari de 6 a 1h
  • Comerç: horari de 6 a 1h i aforament del 70%

A partir del 24 de maig, a més de les mesures aprovades anteriorment en l'àmbit de la restauració, s'amplia l'aforament en establiments comercials i mercats no sedentaris al 50%.

Mesures de restricció per a la contenció de la Covid-19 a Catalunya, aplicables a partir del 20 de maig, en el sector de la Restauració:

  • Permesa l'obertura fins a les 24h
  • Aforament interior del 50%
  • Taules de fins a 6 comensals (que no siguin de la mateixa bombolla)
  • Permès el consum a barra amb una distància de separació d’1,5 metres

Mesures de restricció per a la contenció de la Covid-19 a Catalunya, aplicables a partir del 9 de maig

Els indicadors epidemiològics i assistencials recomanen mantenir encara el gruix de les restriccions tot i haver finalitzat l’estat d’alarma. No obstant això, es preveuen alguns canvis en l'àmbit del Comerç i la Restauració:

  • Comerç: Horari d’obertura de 6:00 a 22:00 h (segons autorització habitual). Aquesta limitació horària no afecta als serveis essencials. Es manté el 30% de l’aforament en petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris que també podran obrir els caps de setmana independentment de la seva activitat.
  • Restauració: Ampliació de l’horari fins a les 23:00 hores. Es manté la distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents, i la limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. En el cas de salons interiors, l’aforament permès continua al 30%, amb bona ventilació natural o forçada.

restauracio TW


S'ha publicat al DOGC del 19 d'abril, la pròrroga de les mesures aprovades anteriorment, fins al 8 de maig.


 Noves mesures aprovades, des del 26 d'abril al 2 de maig:

  • Restauració: no hi ha limitació d'aforament en terrasses, i poden obrir restaurants i bars dels centres comercials en horari de 7.30h a 17h,
  • Comerç: sense límit de superfície i amb aforament del 30%

S'ha publicat al DOGC del 19 d'abril, la pròrroga de les mesures aprovades anteriorment, fins el 26 d'abril de 2021.


S'ha publicat al DOGC del 9 d'abril, la pròrroga de les mesures aprovades anteriorment en l'àmbit del comerç i la restauració, fins el 18 d'abril de 2021.


S'ha publicat al DOGC del 29 de març, la pròrroga de les mesures aprovades anteriorment, allargant-se així les restriccions per contenir la COVID-19 des del dia 29 de març fins les 00.00 hores del dia 10 d'abril de 2021.


S'ha publicat al DOGC la resolució que modifica algunes de les mesures vigents per contenir la COVID-19 i que entraran en vigor a partir de dilluns, 15 de març. La resta de mesures es mantindran fins al 28 de març. En l'àmbit comercial:

Els establiments comercials poden obrir tota la setmana:

  • Els que no superin els 800m2, amb un 30% d’aforament.
  • Els més grans de 800 m2, si acoten l’espai d’obertura al públic a aquesta superfície i aforament al 30%.
  • Els mercats no sedentaris i les fires de mercat, amb una reducció al 30% de l’aforament.

Els centres, galeries i recintes comercials:

  • Els comerços dels centres, galeries i recintes comercials poden obrir si respecten les indicacions generals.
  • Limitació al 30% les zones comunes i de pas
  • Restricció de les zones recreatives: zones infantils, ludoteques o àrees de descans.
  • Roman suspesa l’obertura al públic dels locals de restauració.

A partir del 8 de març de 2021, es flexibilitzen algunes de les mesures vigents per contenir la COVID-19. Entorn el sector de la restauració, es permet l'obertura continuada, de 7.30 a 17h.


S'ha publicat al DOGC la resolució que modifica algunes de les mesures vigents per contenir la COVID-19 i que entraran en vigor a partir de dilluns, 1 de març. La resta de mesures es mantindran fins al 7 de març. 

En l'àmbit comercial, els establiments comercials poden obrir entre setmana, de dilluns a divendres:

  • Els centres comercials amb un aforament limitat del 30%.
  • Els establiments de més de 400m2 hauran de delimitar la superfície d'atenció al públic als 400m2 i mantenir el 30% d’aforament respecte aquests 400m2.
  • La restauració dels centres comercials seguirà tancada.
  • Els establiments considerats essencials també podran obrir els caps de setmana

El PROCICAT revisa les mesures per fer front a la Covid aplicables a Catalunya del 22 al 28 de febrer, es mantenen set dies més les mesures vigents en el sector del Comerç i la Restauració.


El PROCICAT APROVA NOVES MESURES PER FER FRONT A LA COVID-19 APLICABLES A CATALUNYA DEL 8 AL 21 DE FEBRER
(
Principals novetats en relació a la vigent Resolució SLT/133/2021):

- S’amplia l’horari en la RESTAURACIÓ, TANT A TERRASSES COM A L'INTERIOR, de 7:30 h a 10:30 h i de 13:00 a 16:30 h. Resta d’horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.

- Reobertura de les LLIBRERIES en cap de setmana


NOVES MESURES A PARTIR DEL 7 DE GENER DE 2021 I FINS EL 7 DE FEBRER

Noves mesures 07 01 2021

I ELS SEGÜENTS MERCATS SETMANALS TANCATS:

Tancament mercats setmanals 04 01 2021

A PARTIR DEL 21 DE DESEMBRE, TOT I CONTINUAR AL TRAM 1 DEL PLA D'OBERTURA PROGRESSIVA D'ACTIVITATS, HI HA MODIFICACIONS SOBRE LES MESURES QUE AFECTEN LA RESTAURACIÓ, SÓN LES SEGÜENTS:

-              poden obrir en dues franges horàries: de 7:30h a 9:30h i de 13h a 15:30h

-              menjar per emportar fins les 22h

-              servei a domicili fins les 23h

-              els situats en centres comercials hauran de tancar

Excepcionalment, en els serveis corresponents als àpats dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2020 i dels dies 1, 5 i 6 de gener de 2021 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules s'estableix en sis persones, llevat que siguin convivents, sempre que pertanyin com a màxim a dues bombolles de convivència.


A PARTIR DEL 14 DE DESEMBRE, TOT I CONTINUAR AL TRAM 1 DEL PLA D'OBERTURA PROGRESSIVA D'ACTIVITATS, ES PERMET L'OBERTURA DE CENTRES COMERCIALS AMB AFORAMENT DEL 30% (14.12.2020)


El PROCICAT APROVA LES MESURES PER ADAPTAR A LA COVID-19 L'ACTIVITAT SOCIAL DE NADAL (2.12.2020):

LA RESTAURACIÓ, ELS DIES 24, 25 i 26 DE DESEMBRE I ELS DIES 31 i 1 DE GENER, PODRAN PERMETRE GRUPS DE FINS A 6 PERSONES PER TAULA O GRUPS DE TAULA. Per la Nit de Nadal i la Nit de cap d’Any es permetrà l’obertura al públic fins les 01:00 h dels dies 25 de desembre i 1 de gener, respectivament.

Es recomana: evitar música elevada que afavoreixi que els clients hagin de cridar (generació de més aerosols), fer ús de les terrasses i els espais a l'aire lliure preferentment i reforçar la ventilació dels establiments.

L’ocupació de la restauració s’ajustarà a la limitació de percentatge vigent, per cada tram.

Per a més informació podeu consultar el Pla d’adaptació de l’activitat social de Nadal i canvi d’any a la Covid

Reobertura comers 23 11 2020


A PARTIR DEL 14.11.2020: ELS CENTRES D'ESTÈTICA JA PODEN OBRIR DE MANERA INDIVIDUAL 

LA RESTA DE MESURES SOBRE EL SECTOR DE LA RESTAURACIÓ I EL COMERÇ (imatge següent), ES PRORROGUEN FINS EL 23 DE NOVEMBRE

Mesures per la contenció del Covid-19, afectacions a l'activitat del Comerç i la Restauració (Generalitat de Catalunya, 14.11.2020)


 Mesures Comerc Gene 30 10 2020 horari DEF


A partir del 25.10.2020: HORARIS DE TANCAMENT DE COMERÇ I RESTAURACIÓ 21H ó 22H EN ACTIVITATS CULTURALS I RESTAURACIÓ A DOMICILI

Mesures per la contenció del Covid-19, afectacions a l'activitat del Comerç i la Restauració (aprovades per la Generalitat de Catalunya, 15.10.2020 i 20.10.2020)

Evitem rebrots comerç

Ajudes en resposta a les restriccions de la Covid-19. Generalitat de Catalunya en el quadre següent. A l'apartat de "Recursos i ajuts" de la nostra web, hi trobareu la informació detallada de les subvencions aprovades.

Ajudes restriccions Covid 2


Plans d’acció de l’Activitat comercial i la restauració (aprovats pel Comitè Tècnic del PROCICAT, 22.07.2020)

En el marc del Pla estratègic del desconfinament per la COVID-19 aprovat pel Govern de Catalunya, s’han elaborat aquests plans, que incorporen les mesures previstes amb les quals s’ha de dur a terme amb caràcter general cadascun d’aquests àmbits d’activitat. Els plans han estat revisats per un equip de coordinació integrat pels departaments de Salut i Interior, i sotmesos a valoració per part d’un equip de representants del món local, entre els quals hi figuren dos vocals designats per l'FMC. Han rebut el vistiplau del Comitè Tècnic del pla PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc i finalment han estat aprovats pel Comitè de Direcció del mateix pla.

Restauració cliqueu aquí

Mercats de venda no sedentària cliqueu aquí

Establiments comercials de venda al detall i a l’engròs cliqueu aquí

Centres comercials, galeries comercials i recintes comercials cliqueu aquí

Recintes firals i espais a l’aire lliure en què es duen a terme fires i fires mercat cliqueu aquí


Divendres, 19 de juny, Sabadell comença l'etapa de represa

En els establiments d'hostaleria i restauració, així com en qualsevol activitat oberta al públic, tant a l'aire lliure com en edificis i espais tancats, en què es preveu el consum d'aliments i begudes que facin inviable l'ús constant de mascareta:

  • S'ha garantir en tot cas la distància física interpersonal de seguretat entre persones o grups de persones.
  • S'ha de fomentar la prereserva.

Fins al 24 de juny (període d'adaptació), inclòs, serà aplicable:

  • Establiments i locals oberts al públic independentment de quina sigui la seva finalitat o prestació de servei: capacitat al 50%.
  • Espais a l'aire lliure oberts al públic independentment de quina sigui la seva finalitat o prestació de servei: capacitat al 75%.

A partir del 25 de juny, inclòs, no es marca un percentatge de capacitat però es mantenen les següents mesures de seguretat:

Mesures de seguretat:

  • La distància físisca interpersonal s'estableix en 1,5 m en general, amb l'equivalent a un espai de seguretat de 2,5 m2 per persona
  • A partir del 9 de juliol, obligació de dur mascareta per a tota la ciutadania, excepte per a menors de 6 anys
  • Higiene de mans freqüent
  • Preferència per activitats a l'aire lliure


Dijous, 18 de juny, Sabadell ha entrat en la fase 3 del Pla de desescalada.

Principals NOVETATS:

  • COMERÇOS: 50% de l'aforament com a màxim
  • CENTRES I PARCS COMERCIALS: 50% d'aforament als establiments i 40% en les zones comuns
  • BARS I RESTAURANTS:  50% de l'aforament com a màxim i permès el consum a l'interior del local, també a la barra

minoristesF3

centrescomF3

hostaleriaF3

Dilluns, 8 de juny, Sabadell ha entrat en la fase 2 del Pla de desescalada.

Principals NOVES MESURES:

  • COMERÇOS: 40% de l'aforament com a màxim
  • BARS I RESTAURANTS:  40% de l'aforament com a màxim i permès el consum a l'interior del local (només asseguts a taula)
  • MERCATS AMBULANTS: Reobertura, triplicant l'espai i amb limitació de clients per garantir la distància social de 2 m. Més info a MERCATS AMBULANTS

Cartells Comerc Fase2 1

Cartells Comerc Fase2 2

Cartells Comerc Fase2 3

A continuació, un resum de les MESURES DE PREVENCIÓ per a ESTABLIMENTS COMERCIALS:

Mesures de prevenció per als establiments


Dilluns, 25 de maig, Sabadell ha entrat en la fase 1 del Pla de desescalada.

Aquestes són les NOVES MESURES:

  • Obertura al públic de les terrasses a l’aire lliure dels establiments d’hostaleria i restauració
  • Limitació del 50% de les taules permeses l’any anterior segons llicència municipal
  • Si l’establiment obté el permís de l’Ajuntament per incrementar la superfície de la terrassa a l’aire lliure, es poden incrementar el nombre de taules respectant la limitació del 50% (aleshores, sobre la superfície nova) i deixant l’espai necessari per la circulació dels vianants

Mesures de seguretat

  • Garantir la distància física de 2 metres mínim entre taules
  • Màxim 10 persones per taula o grup de taules

Fase1


A partir del dilluns, 18 de maig de 2020, Sabadell ha entrat en la fase 0 avançada del Pla de desescalada.

A continuació, trobareu totes les afectacions per a establiments comercials. Per al sector de l'hostaleria no hi ha novetats respecte la fase 0.

Mesures Fase05 Establiments