PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

capsaleraEstiuJove 002

De què parlem quan parlem de drogues

Gimcana:

A qui s'adreça:
Alumnes de 4t d' ESO.

Descripció:
Passi d'un vídeo sobre alcohol, tabac i cànnabis creat a Sabadell. Seguidament, els nois i noies, es distribuiexen en tres grups per fer tres activitats on es treballarà específicament:

  • Mites i tabús en relació a l’alcohol, tabac, begudes energètiques, cànnabis i informació general sobre aquestes substàncies addictives.
  • Interessos econòmics darrere el consum d'alcohol, tabac i cànnabis per part del jovent.
  • Reforç del no consum d'alcohol i d'altres drogues en ambients de festa. Reflexió sobre canvis en actituds i comportaments relacionats amb  el consum d’alcohol.

Posteriorment a la gimcana es realitzarà una sessió d'assessorament al professorat de 4t d'ESO i una proposta d'activitat per tal que pugui complementar a l’aula els continguts tractats a la gimcana.

Objectius:
- Informar sobre les característiques i els efectes del consum s'alcohol, tabac, cànnabis i begudes energètiques.
- Facilitar reflexions sobre els motius d'aquestes substàncies addictives per part del jovent i sobre la publicitat  utilitzada per a promocionar-ne el seu consum.
- Contribuir a fomentar l’esperit crític de les persones joves a l’hora de prendre decisions relacionades amb el consum de drogues.
- Reforçar el no consum d'alcohol o d'altres drogues en ambients de festa i reflexionar sobre canvis, en actituds i comportaments, relacionats amb el seu consum.

Competències bàsiques:
- Competència d'autonomia i iniciativa personal
- Competència en el coneixement i interacció amb el món físic
- Competència social i ciutadana

Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: entre l'1 al 28 de febrer, a concretar amb el centre
Durada: 2 hores
Nombre d'alumnes per sessió: 2 grups classe, màxim 60 alumnes
Lloc de realització: centre educatiu
Cost: gratuït
Material didàctic per a l'alumnatconsulteu el material de la web del Pep, on hi ha informació, vídeos i un espai de consulta personal.
Es lliura al professorat material divulgatiu i didàctic de l'Oficina Jove de Sabadell, pensat especialment per als joves.
La gimcana està vinculada a l'activitat La Unitat Canina de la PM ens visita: aspectes legals sobre la prevenció de drogues i tinença responsable d'animals. Recomanem que feu la inscripció de les dues activitats, doncs es complementen.
 

Informació

Àrea de Serveis a les Persones. Oficina Jove
Persona de contacte: Esther Pàrraga
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Telèfon: 93 745 33 01
Consulta web

Servei de Promoció de la Salut. Salut comunitària
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Telèfon: 93 745 34 05
Consulta web

Organització:

Oficina Jove i Servei de Promoció de la Salut (Salut comunitària)

Sol·licita

Sol·liciteu directament a Ciutat i Escola

 

Etiquetes: joves