PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

JOVES

Servei comunitari. Fem pati!

A qui s'adreça:
Centres educatius que facin el Servei Comunitari amb alumnes de 3r o 4t d' ESO.

Descripció:
El Servei Comunitari és una acció educativa per desenvolupar la competència social i ciutadana; amb la finalitat que els estudiants experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. A partir del curs 2019-20, els centres educatius hauran de portar a terme un projecte de servei comunitari. fem pati 1Fem pati n’és un, on a través de la reflexió i l'aprenentatge entre els mateixos joves, aquests acabaran dinamitzant les estones de pati de l'institut, creant i desenvolupant accions, amb un rerefons de transmissió de valors socials i solidaris que despertin l’esperit crític de la resta d’alumnes.

Objectius:
- Fomentar la participació de l'alumnat en el seu entorn més immediat, al centre educatiu.
- Treballar la transmissió de valors.
- Crear i organitzar una activitat educativa partint d'una idea pròpia.
- Fomentar i/o millorar la relació entre l'alumnat.fem pati 3

Competències bàsiques:
- Competència del tractament de la informació i competència digital
- Competència d'aprendre a aprendre
- Competència d'autonomia i iniciativa personal
- Competència social i ciutadana

Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: durant tot el curs, dins l'horari lectiu; per a la part de formació i de la de servei, preparant les dinàmiques. Una hora serà destinada a les dinàmiques al pati del mateix centre.
Durada: 20 hores
Nombre d'alumnes per sessió: 30 alumnes, 1 grup classe
Lloc de realització: centre educatiu
Cost: gratuït

Els joves destinaran un mínim de 10 hores de formació, on adquiriran coneixements sobre la participació, la dinamització comunitària, els valors, o les habilitats comunicatives. D’aquesta manera obtindran eines i recursos per a poder dur a terme el servei.
El servei està format per la preparació i realització de dues dinàmiques de pati, que ells mateixos treballaran partint d’un valor, com podria ser: la convivència, solidaritat, igualtat, respecte, llibertat, empatia, creativitat, o treball en equip.
La repercussió serà dins el mateix centre educatiu, ja que les dinàmiques podran arribar a la resta de l'alumnat del centre.

Informació

Oficina Jove de Sabadell
Telèfon: 93 745 33 01
Whatsapp: 689 32 19 45
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Sol·licita

Etiquetes: joves