PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

08
Febrer
2019

El Consell Assessor del Comerç i del Consum fa balanç de la planificació estratègica del comerç de la ciutat

El plenari va tractar altres temes, com ara la campanya de Nadal

El Consell Assessor del Comerç i del Consum fa balanç de la planificació estratègica del comerç de la ciutat

El Plenari del Consell Assessor del Comerç i del Consum ha tractat aquesta setmana diferents temes d’actualitat en matèria de comerç com és el cas dels documents que permetran tenir un Pla Estratègic de Comerç, les subvencions que es sol·licitaran a la Diputació de Barcelona en el marc de la Xarxa de Govern Locals o la valoració de la campanya de Nadal.

El plenari ha estat presidit per la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació i regidora de Comerç, Consum i Turisme, Marisol Martínez. S’hi ha valorat la proposta de modificació de les  bases de subvencions del servei de Comerç que es proposaran a aprovació en el Ple del mes de febrer o aspectes relacionats amb la Festa Major 2019, entre d’altres temes.

Pel que fa als estudis, es va explicar el Pla Estratègic de Comerç que s’està elaborant a partir de la diagnosi comercial que s’ha fet aquest mandat amb l’objectiu de conèixer indicadors sobre l’oferta i la demanda comercial. Així mateix, es va detallar un estudi sobre el planejament urbanístic comercial de la comarca del Vallès Occidental fet conjuntament entre la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, l’Ajuntament de Terrassa i les cambres de comerç de Sabadell i Terrassa, que ha de donar pas a un acord polític sobre el creixement comercial de la comarca.

En aquest sentit, Marisol Martínez, assenyala que

aquest mandat hem posat les bases per tenir instruments de planificació amb l’objectiu de consolidar el model comercial de proximitat que hem defensat, potenciant una oferta comercial competitiva i diversificada, dinamitzant el comerç urbà, promovent la interacció entre el comerç i la ciutat i donant un impuls cap a una xarxa comercial innovadora, moderna i sostenible

El Consell també va fer una valoració de la campanya de Nadal 2018 Sabadell Il·lumina, que després de 3 anys s’està consolidant en el marc del relat de la ciutat i que les associacions de comerciants de la ciutat van valorar molt positivament.

Consell Assessor del Comerç i del Consum

Formen part del Consell Assessor del Comerç i del Consum 25 membres entre els quals figuren: els grups municipals; les associacions de comerciants; els mercats municipals; els gremis d’empresaris que operen a la ciutat i a la comarca, així com representants dels sindicats UGT i CCOO.

L’objectiu d’aquest òrgan de participació sectorial és estimular i canalitzar la participació de la ciutadania i de les seves associacions en la gestió dels afers relatius a l’àmbit de comerç oferint un espai més d’influència ciutadana i de corresponsabilitat que enriqueixi la pràctica de l’administració i el govern local.