PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
NOTÍCIES
02
Gener
2018

Prop de 260 persones troben feina amb el suport del programa MetallVallès

Sabadell, Barberà, Castellar i Sant Quirze tanquen les dues primeres edicions d’aquest projecte amb més de 550 persones i 260 empreses participants

Prop de 260 persones troben feina amb el suport del programa MetallVallès

Els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Sant Quirze han treballat plegats per desenvolupar el projecte MetallVallès, amb el suport del Centre Metal·lúrgic, la Federació d’Empreses Metal·lúrgiques, Pimec, Eurecat, Ascamm, CCOO, UGT i els instituts d’ensenyament secundari Escola Industrial i Castellarnau. Aquesta és una de les 13 iniciatives finançades per la Diputació de Barcelona dins el programa “Ocupació a la Indústria Local” per promoure l’ocupació en sectors d’activitat industrial i millorar la inserció laboral de persones a l'atur, especialment, joves, majors de 45 anys o en situació d’atur de llarga durada en sectors industrials fortament consolidats dins d’un territori.

El cas de MetallVallès, s’ha centrat a promoure l’ocupació i la competitivitat de la indústria metal·lúrgica en aquests quatre municipis on el pes del sector respecte el conjunt de la comarca és destacable. La necessitat de contractar perfils més especialitzats per part de les empreses d’aquest territori ha permès desenvolupar al llarg dels últims 2 anys aquest projecte.

La 1a i 2a edició de MetallVallès s’ha tancat amb 553 persones i 267 empreses participants amb un balanç de 259 insercions assolides, superant les xifres inicials previstes. Això significa que MetallVallès ha aportat la cinquena part de totes les insercions assolides pel programa “Ocupació a la Indústria Local” en el seu conjunt en tota la província de Barcelona.

El perfil de les persones participats en el MetallVallès ha sigut molt divers pel nivell de competències com pel tipus d’actuacions que han rebut. Així, hi ha persones que només han assistit a una sessió informativa i altres que també han participat en formacions de més de 300 hores, en estades pràctiques en empreses o en ofertes de treball, tot depenent del nivell de motivació i implicació en la millora de l’ocupabilitat que han mostrat les persones assistents. En concret, prop d’1 de cada 2 persones ha trobat feina amb MetallVallès. El 47% de les ofertes de treball gestionades han estat amb ocupacions vinculades amb l’àmbit de la soldadura, ajustatge i muntatge i també mecanització. El 48% dels contractes efectuats han estat per una durada superior als sis mesos. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro “amb aquest projecte s’ha pogut promoure l'ocupació de qualitat. MetallVallès ha permès detectar les necessitats de les empreses del metall i dissenyar actuacions a mida, que és una de les claus de l’èxit la implicació i compromís de les empreses i la flexibilitat en l’execució d’accions”.

A través de MetallVallès s’han desenvolupat, entre d’altres coses, més de 1.300 hores de formació com, per exemple, un curs d’ajustatge de motlles i matrius o activitats dissenyades específicament per a dones per incrementar la presència en aquets sector. A més, com a accions destacades s’ha realitzat l’estudi “Detecció de perfils professionals de difícil cobertura, anàlisi de competències i de necessitats formatives” o la jornada “Networking empresarial metall”, així com accions per despertar vocacions industrials entre els joves.

Nova convocatòria

Des de l’Ajuntament de Sabadell es vol donar continuïtat a les línies de treball obertes i per aquets motiu es presentarà durant gener de 2018 la sol·licitud de subvenció a la 3a edició del programa “Ocupació a la indústria local” de la Diputació de Barcelona per al període 2018-2020. Des de la Diputació de Barcelona, s’indica que és una nova oportunitat per seguir apostant per aquest sector afrontant nous reptes: la transformació necessària de les empreses cap a la indústria 4.0 i el desenvolupament de la nova indústria; la necessitat de desvetllar vocacions industrials entre les noves generacions; l’equilibri de la representació femenina a la indústria i l’augment de la qualitat de l’ocupació.

Més informació

Informació de la Diputació de Barcelona