PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Gener
2021

13 persones ateses durant la passada nit en el marc de l’Operació Fred

13 persones ateses durant la passada nit en el marc de l’Operació Fred

L’Operació Fred, activada diumenge a la tarda arrel de la predicció meteorològica per als propers dies, atén persones sense llar en cas que les temperatures siguin especialment baixes; atenent a la baixada de temperatures es va activar. El vehicle de la Creu Roja denominat Unitat d’Emergència Social (UES) ha atès aquesta passada nit –del 3 al 4 de gener– 13 persones, a les quals se’ls ha suministrat mantes, abrics i menjar calent, i tothom qui necessitava un lloc per dormir ha estat derivat a l’espai temporal d’allotjament. Aquesta nit hi han dormit 20 persones.

Precisament avui s’ha activat la fase de prealerta per onada de fred a Sabadell, motiu pel qual continuaran en marxa les accions municipals per donar cobertura a persones sense llar.

Els usuaris i usuàries poden fer nit al centre temporal d’acollida, ubicat al Molí de Sant Oleguer i gestionat per la Creu Roja. De fet, durant el mes de desembre l’espai ha donat allotjament a un total de 22 persones.

A més durant els dies que està activada l’Operació Fred, Càritas obre l’espai d’acollida diürna del carrer de Duran i Sors per a les persones sense sostre que s’hagin d’atendre al dispositiu, on se’ls ofereix servei de dutxa, esmorzar, roba neta, dinamització i acompanyament, dinar i berenar.

Es preveu que durant els dies següents, en què s’esperen baixes temperatures,  l’operatiu continuï en marxa per donar la cobertura necessària. Des de l’Ajuntament es demana la col·laboració ciutadana per poder arribar a tothom que necessiti atenció. En cas de detectar persones que passin la nit al carrer, sense atenció, es demana avisar la Policia Municipal (900 112 092, o bé 092 si es truca des d’un telèfon fixe) per tal d’actuar.

En el marc de l’Operació Fred també col·labora l’equip de Sabadell Sostre, projecte municipal d’atenció a persones sense llar gestionat per Actuavallès, col·labora en la detecció i intervenció de situacions que alerten des de diferents serveis o el veïnat de Sabadell.