PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Novembre
2015

223 persones en atur participaran en els projectes Treball als Barris del Ripoll i del Sud

El Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha atorgat una subvenció de més d’1,8 milió d’euros per portar a terme aquests projectes

 

Un total de 223 persones en atur participaran en els programes d’ocupació i de formació organitzats per l’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch. Aquests programes s’emmarquen en els projectes Treball als Barris del Ripoll i Treball als Barris del Sud finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat de Catalunya (SOC).

 

De fet, La Junta de Govern local ha acceptat avui la subvenció de 1.867.625,34 € per a la realització dels projectes que tenen com a àmbit d’actuació per un costat Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda, Les Termes i per l’altre Can Puiggener, Torre-Romeu , Poblenou i Can Roqueta.

De les 223 persones beneficiàries, veïnes dels mateixos barris, 102 participaran en activitats exclusivament formatives per millorar les seves competències a l’hora d’incorporar-se al mercat de treball. Les altres 121 persones gaudiran alhora d’un contracte laboral per realitzar obres i serveis d’interès general i social vinculats als mateixos barris. En la majoria de casos, el contracte serà de sis mesos, però pot arribar a l’any en funció del programa . Alguns d’aquests projectes estan a adreçats a joves menors de 25 anys i altres per un franja d’edat superior.

Els programes inclouen especialitats com jardineria, manteniments, atenció a la llar, Producció Multimèdia, Horticultura i Atenció a la infància. També s’inclouent sectors com la dinamització esportiva, l’hosteleria i les mainaderes, així com oficis: construcció, pintura, fusteria i neteja viària.

El procés de selecció ja s’ha iniciat amb la derivació dels candidats des de les Oficines de Treball de la Generalitat. Està previst que la majoria d’aquests projectes iniciïn el 30 de desembre del 2015.

36 contractes més per persones de RMI

D’altra banda, La Junta de Govern Local ha acceptat també una altra subvenció del SOC per l’import de 294.124,32 €, per a la   realització d’un Pla d’Ocupació i Formació de sis mesos per 36 persones més en situació d’atur perceptores de la Renda Mínima d’Inserció (RMI).