PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
abril
2017

A partir d’avui es limita el trànsit de vehicles al carrer del Jardí a les hores d’entrada i sortida de les escoles

La mesura forma part d’un conjunt d’accions per promoure la mobilitat sostenible i segura a l’entorn escolar i s’emmarca en la reflexió sobre la mobilitat al centre

A partir d’avui es limita el trànsit de vehicles al carrer del Jardí a les hores d’entrada i sortida de les escoles

Des d’avui dimarts, 18 d’abril, es limita el trànsit de vehicles a un tram del carrer del Jardí a les hores d’entrada i sortida dels centres educatius.

La mesura, que s’engloba dins un conjunt d’actuacions que l’Ajuntament vol impulsar per promoure la mobilitat sostenible i segura als entorns escolars, es pren en aquesta via concreta ateses la situació i característiques del carrer del Jardí i les situacions de potencial perill que es produeixen per l’acumulació i estacionament de vehicles en llocs inadequats a les hores d’entrar i sortir de l’escola. El tancament es planteja amb l’objectiu de vetllar al màxim per la seguretat dels infants i adolescents i s’emmarca en la reflexió sobre la mobilitat al centre de la ciutat.

La restricció al trànsit rodat afecta el tram del carrer del Jardí comprès entre els carrers de Turull i de Narcís Giralt –es tallarà, per tant, l’accés al carrer del Jardí des dels carrers de Turull i Sallarès i Pla–. La mesura s’aplicarà al llarg del curs escolar durant 20 minuts a les hores d’entrada i sortida dels centres educatius i tant al matí i al migdia com a la tarda.

Segons ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga "la seguretat als entorns escolars és un tema que ens preocupa i on tenim molt a millorar. Amb la mesura presa al carrer del Jardí –continua– es vol donar resposta a aquesta problemàtica en una via amb una alta concentració de centres educatius i on molts cotxes aparquen a la vorera cada dia, posant en perill la seguretat dels escolars i impedint el pas dels vianants”.

Per la seva part, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha explicat que "des de l'Ajuntament estem analitzant la seguretat als entorns escolars de tota la ciutat, una anàlisi que ens permetrà prendre noves mesures per anar millorant en aquest àmbit”.

Dins el període de restricció al trànsit rodat del carrer del Jardí, els vehicles dels veïns que hagin d’entrar o sortir dels guals podran fer-ho amb precaució (5km/h) i vetllant en tot moment per la seguretat dels vianants.

Els darrers dies l’Ajuntament ha impulsat una campanya informativa al veïnat i a les comunitats educatives dels centres educatius ubicats en aquesta via per tal d’explicar-los les característiques, els motius i les finalitats de l’actuació.

Tríptic informatiu