PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Novembre
2014

A partir d’avui ja hi ha actiu el nou web de biblioteques http://www.sabadell.cat/bims/

El nou web permet més facilitat d'accés, molta més informació, agenda d'activitats i la possibilitat de mantenir i ampliar els serveis de consulta ja existents

A partir d’avui ja hi ha a l’abast de tothom el nou web de biblioteques www.sabadell.cat/bims, amb més facilitat d'accés, molta més informació, agenda d'activitats i la possibilitat de mantenir i ampliar els serveis de consulta ja existents.

Tal com ha comentat el regidor de Cultura, Quim Carné, en la roda de premsa d’aquest migdia: 

hem portat a terme la renovació 2.0 de l’anterior web, que ja havia arribat als límits tècnics. Avui és un dia important perquè afegim un element de proximitat a una xarxa de biblioteques que és un referent per a tota la ciutadania. Les biblioteques de la ciutat són un clau per a la cohesió social i també pel que fa a la formació contínua del individu.

Per la seva banda, Joan Coy, responsable municipal de biblioteques, ha comentat les dades de les biblioteques del 2013:

per exemple, les biblioteques municipals han acollit 674 mil visitants durant el darrer any i més de 2.500 persones fan un ús diari de les biblioteques de la ciutat.

Finalment, Jordi Bosch, director de la Biblioteca del Sud, ha destacat del nou web que

ha millorat molt l’accessibilitat i a partir d’ara es podrà saber en tot moment les activitats que s’hi fan, amb una major vinculació amb les xarxes socials.

Responent a les necessitats actuals i dins la línia endegada des de l'Ajuntament, a través d'Informàtica Ajuntament de Sabadell (IAS), la renovació ha estat necessària per adequar-se als usos actuals dels serveis web. En el cas de les biblioteques, han primat dos aspectes fonamentals:

 1.  L'accessibilitat als serveis i a la informació de les biblioteques.

 2. La presentació detallada de l'agenda d'activitats, on es pot trobar informació especialitzada, per exemple, la programació infantil o bé detallada per a cadascuna de les biblioteques.

10 anys de l’antic web

Ja han passat 10 anys des de la posada en funcionament del primer web de les biblioteques. Des d’aleshores, s'ha consolidat com el segon web més visitat del portal municipal www.sabadell.cat.

En aquests anys, el web ha assolit l’objectiu de ser present als mitjans electrònics disponibles. A mesura que anava passant el temps, van anar apareixent noves necessitats i s’hi van anar afegint nous apartats, informacions, enllaços, serveis de tràmit en línia, etc., que van modificar les prestacions i la dimensió d'aquell web estàtic i merament informatiu.

Un millora constant

Les visites a sabadell.cat continuen augmentant. 385.000 (265.000 visites úniques) durant el darrer trimestre.  El web de les biblioteques és el segon web més visitat del portal municipal amb 77.760 visites.

Aquest any s’han renovat i creat diferents web municipals com ara els Museus Municipals (http://museus.sabadell.cat/); el nou web d’Esports (http://www.sabadell.cat/ca/esport) o Sabadell Empresa (http://Sabadellempresa.cat).