PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Desembre
2018

Acord de col·laboració amb l'Obra Social “La Caixa” per a la compra d’equipament informàtic del nou centre de Serveis d’Intervenció Socioeducativa del Nord

L’entitat destinarà recursos per a l’adquisició d’aparells informàtics de l’equipament

Acord de col·laboració amb l'Obra Social “La Caixa” per a la compra d’equipament informàtic del nou centre de Serveis d’Intervenció Socioeducativa del Nord

L’Ajuntament de Sabadell i l'Obra Social “La Caixa” han arribat a un acord de col·laboració vinculat a la posada en marxa del futur centre de Servei d’Intervenció Socioeducativa del Nord. Mitjançant l’acord, la Fundació aportarà finançament per a l’adquisició dels aparells informàtics del nou equipament.

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, i el director de l’Àrea de Negoci del Vallès Occidental-Sabadell de Caixabank, Iván Quesada, han signat avui el conveni de col·laboració on s’estableix que l’entitat destinarà 10.000 euros per a la compra del material informàtic.

El regidor Gabriel Fernàndez ha manifestat que

aquest equipament modern, i amb els millors recursos per al treball amb la infància i joventut, és una altra realitat a la ciutat i impactarà de forma positiva, tant qualitativament com quantitativament. Seguim d’acord amb els objectius del Pla Estratègic d’Acció Social, reduint el dèficit a la ciutat d’equipaments com aquest, que ajuden a garantir les millors oportunitats d’èxit educatiu i la igualtat d’oportunitats a tothom.

Per la seva part, Ivan Quesada ha destacat que

la nostra aposta en un territori com Sabadell, en matèria d’obra social, sempre ha sigut prioritària. En aquesta ocasió, la nostra col·laboració en aquest projecte, en virtut del conveni de col·laboració, ha destinat  10.000€, per poder fer front, juntament amb l’Ajuntament de Sabadell, a l’adequació del centre i poder configurar un espai dignificat per estar-hi. Els programes de caràcter social centren la major part dels esforços de l’Obra Social “la Caixa”, gestionant aquest any una partida demés de 500MM.

A principis de 2019, l’Ajuntament de Sabadell té previst l’obertura d’aquest nou equipament de Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) al nord de la ciutat, situat en un edifici contigu a l’Institut Jonqueres, al carrer de les Magnòlies.

SIS del Nord

El SIS del Nord respon a  una millora de la intervenció comunitària i dels serveis en aquesta zona de Sabadell. Integrarà actuacions i programes amb l’objectiu de garantir l’èxit educatiu i les oportunitats dels infants i adolescents, alhora que promourà habilitats d’aprenentatge dels infants i les capacitacions dels pares i mares. Respon a un dels pilars de transformació social recollits al Pla Estratègic d’Acció Social: millorar la qualitat de vida de la infància i adolescència.

El funcionament del futur SIS s’organitzarà en quatre grans àmbits d’actuació:

  • Activitats educatives en horari lectiu per a alumnes de l’Institut Jonqueres.
  • Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF), per acompanyar-les en la millora del seu benestar personal, familiar i social.
  • Activitats de tarda de suport a l’èxit educatiu, per a infants i adolescents del barri, de 3 a 16 (reforç escolar, millora de les habilitats socials, treball d’hàbits, valors i relacions socials).
  • Activitats de lleure, de caps de setmana. L’objectiu final és recuperar l’esplai del barri, per mitjà de la capacitació de joves  participants.

Aquest equipament de serveis s’unirà als set que l’Ajuntament ja té en funcionament a tota la ciutat: Can Deu, Concòrdia, Can Rull, Can Puiggener, Torre-romeu, Les Termes i els Merinals. L’objectiu es continuar obrint centres d’aquestes característiques fins arribar als 10.