PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Octubre
2016

Acte obert de presentació de la temporada de clubs de lectura de la ciutat

Aquest curs s’ofereixen 18 clubs, 3 dels quals són nous (un en francès i un altre en anglès)

 

clubs lectura

El dijous 13 d’octubre, a 2/4 de 7 de la tarda, a l’auditori de la Biblioteca Vapor Badia (c. de les Tres Creus, 127), tindrà lloc l’acte obert de presentació de la temporada de clubs de lectura de la ciutat, en què els conductors dels clubs presentaran les novetats de la temporada.

A continuació, tindrà lloc el recital de poesia M’exalta el nou i m’enamora el vell, a càrrec de Teatre eSseLa, amb la interpretació de Pep Tines i Cacu Prat, i imatges artístiques de Sebastià Plans. L’espectacle explora el món de la fàbrica i la cultura industrial per mitjà de l’obra d’autors d’avantguarda, com ara J. V. Foix, Joan Salvat-Papasseit o Fernando Pessoa, i poetes socials com Joan Brossa i Miquel Martí i Pol. L’acte s’organitza en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona dins el projecte i-Biblioteques: indústria, patrimoni, energia i desenvolupament.

Els clubs de lectura les Biblioteques Municipals de Sabadell (BiMS) són una de les activitats culturals de més èxit a la ciutat, amb gairebé 400 persones lectores inscrites en la passada edició. L’activitat ha duplicat l’oferta en els darrers quatre anys. Mitjançant una tertúlia oberta i dinàmica, la lectura proposada amb els comentaris i reflexions que cada participant vulgui aportar, i amb l'objectiu d'incrementar el plaer de llegir pel fet de compartir-ho amb els altres, els clubs de lectura volen estimular el descobriment d'obres i escriptors representatius de diferents tendències artístiques i intel·lectuals. A més de procurar la coordinació de cada club, les biblioteques ofereixen un espai de reunió i guies de lectura amb informació complementària, un exemplar en préstec del llibre seleccionat i organitzen trobades amb els autors o activitats complementàries.

Una oferta creixent

A la Biblioteca Vapor Badia es duran a terme dos clubs de novel·la variada (Calaix de novel·la, coordinat per Anna Cabeza, i Tòpics i mentides, coordinat per Carles Alcoy), un club de ciència-ficció (coordinat per Francisco Cabello), un club d'assaig polític i pensament crític (coordinat per Esther Saborido, en col·laboració amb el casal Can Capablanca), un club de lectura de novel·la gràfica i còmic (coordinat per Joan Carles Claveria i Roger Surroca), un club de lectura de novel·la juvenil (coordinat per Marta Aloy) i la novetat de dos clubs de lectura de llengua estrangera en col·laboració amb l’Escola Oficial d’Idiomes de Sabadell: l’English reading club (coordinat per Salvador Faura) i el Club de lecture francophone (coordinat per Yolanda Ruiz), adreçat a persones amb un nivell intermedi o superior d’anglès i francès, respectivament.

La Biblioteca de Can Puiggener (pl. del Primer de Maig, 1) organitza el club de lectura de novel·la Obra viva, coordinat per Enric López.

La Biblioteca dels Safareigs (c. del Papa Pius XI, 165) organitza dos clubs: el de Lectures viatgeres: la visió històrica dels viatges, coordinat per Enric Soler, i el club Llegir el teatre, coordinat per Jaume Pont, en col·laboració amb el Grup de Teatre Centre Sant Vicenç.

La Biblioteca de Ponent (pl. d’Ovidi Montllor, 5) oferirà el club de novel·la El temps entre lectures, coordinat per Anna Cabeza.

La Biblioteca del Sud (pg. dels Almogàvers, 49), que manté un fons especial en gastronomia, organitza el club de novel·la Amanida variada: lectures refrescants per anar fent boca, coordinat per Enric Soler. Així mateix, organitza un club de lectura infantil La Penya del Popis, coordinat per Gisela Planas, i una Tertúlia de lectura fàcil en català, coordinada per Teresa Guitart, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell.

La Biblioteca del Nord (rda. de Navacerrada, 60) organitza dos clubs de lectura: En terra estranya, de novel·la variada, coordinat per Carles Alcoy, i una Tertúlia de lectura fàcil en català, coordinada per Conxita Frasno, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell.

Una altra novetat d’enguany és el club de lectura de novel·la variada a la Biblioteca de la Serra (pl. de Cristóbal Ramos, 1), que du el títol Puntades de ficció, vinculat al fons especial de la biblioteca en costura, labors i moda, i que coordinarà Enric López.

Més informació