PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Novembre
2019

Adjudicats els treballs per millorar els patis de tots els centres de primària i d’educació especial públics, així com de les escoles bressol municipals

L’Ajuntament destinarà al projecte uns 300.000 euros

Adjudicats els treballs per millorar els patis de tots els centres de primària i d’educació especial públics, així com de les escoles bressol municipals

Els patis dels centres educatius de Sabadell seran objecte de tot un seguit de millores que permetran incrementar la qualitat d’aquests espais. Serà en el marc d’un projecte que comportarà actuacions als patis de les 38 escoles d’infantil i primària i del centre d’educació especial públics de la ciutat, així com de les 11 escoles bressol municipals. Avui, la Junta de Govern Local ha adjudicat els treballs, en els quals s’invertiran gairebé 300.000 euros.

Les actuacions es dividiran en tres lots:

  • Subministrament i instal·lació de jocs infantils
  • Subministrament i instal·lació de mobiliari
  • Subministrament de jardineres i plantació d’arbres i arbustos

El primer lot i el segon s’han adjudicat a Crous Expert S.L per un import de 187.022,44 € i 81.616,19 €, respectivament. El tercer anirà a càrrec de Jesús Gutiérrez Serra, per un import de 31.306,56 €.

Els patis són també espais educatius

L’objectiu d’aquestes millores és configurar els patis com a espais educatius dels diferents centres escolars i no únicament com a zones de lleure i esbarjo. En aquest sentit, s’ha tingut en compte les propostes que cada escola ha fet arribar d’acord amb el seu projecte, per avançar cap a aquesta nova concepció dels patis escolars. Les propostes concretes s’han analitzat atenent criteris tècnics i la possibilitat de donar-hi resposta.

Així, pel que fa al jocs infantils, les actuacions previstes inclouen la ubicació de més d’una cinquantena de cabanes o casetes, 16 cuinetes, 8 trenets, una trentena de taules de jocs i a l’entorn de 30 taules de ping-pong, a més d’estructures musicals, altres en forma de caseta o elements per a l’experimentació.

Entre els elements de mobiliari, s’instal·laran una vintena d’umbracles de fusta amb malla d’ombreig, 45 taules infantils de pícnic, una quarantena de baguls de resina, 12 bancs de fusta, 7 casetes de jardí i també baranes.

Quant a la jardineria, es plantaran nous arbres i arbustos i  s’instal·laran nous espais per a horts escolars, entre altres elements.