PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Maig
2017

Alumnat de l’Institut Jonqueres crea uns còmics sobre quatre autores catalanes

S’emmarca dins un programa per reforçar les competències lingüístiques i l’èxit educatiu

Alumnat de l’Institut Jonqueres crea uns còmics sobre quatre autores catalanes

L’Institut Jonqueres ha celebrat avui la cloenda del projecte que l’alumnat del centre ha portat a terme durant tot el curs a l’entorn de la vida i obra de quatre autores catalanes. La iniciativa, impulsada dins el programa Lletra a lletra fem municipi de la Diputació de Barcelona i que a Sabadell coordina l’Ajuntament, vol reforçar les competències lingüístiques de l’alumnat, fonamentals per a l’èxit educatiu.

Enguany el programa s’ha presentat sota el lema Llibres amb mans de dona, i en aquest marc, 85 nois i noies de segon d’ESO de l’Institut Jonqueres han plasmat el que han après sobre les escriptores Lola Anglada, Mercè Rodoreda, Joana Raspall i Maria Barbal a través d’uns còmics que ells mateixos han elaborat.

En l’acte de cloenda d’avui s’ha fet balanç de la feina feta, acompanyant la presentació amb lectures dramatitzades a càrrec de l’alumnat participant i l’acompanyament del grup de música del centre. Pel que fa als còmics, s’exposaran properament a la Biblioteca del Nord, on romandran durant l’estiu per després recórrer les biblioteques municipals de la ciutat. I és que la Biblioteca del Nord ha estat un dels agents clau en el projecte, que cercava l’assoliment dels objectius a partir de la coresponsabilitat de diferents agents en tot el procés: ajuntament i centre educatiu però també agents i equipaments, com en aquest cas la Biblioteca, que s’hi ha implicat plenament organitzant propostes com un taller de còmic a càrrec de Claudio Castellini.

Durant el curs, a banda del propi estudi i la tasca feta pels alumnes amb el suport i acompanyament dels docents, s’han portat a terme diferents accions per assessorar els nois i noies en el seu procés d’anàlisi i creació. Entre les propostes, i a més del taller de còmic i una visita a la Biblioteca de Catalunya, s’han realitzat diferents sessions de treball i se’ls han explicat els recursos que els equipaments bibliotecaris els poden oferir.

Amb projectes com el Lletra a lletra fem municipi es promociona la lectura i la comprensió lectora com un instrument d’aprenentatge que permet un millor accés a la informació i al coneixement. Alhora però, es potencia la lectura com a activitat d’oci i d’enriquiment personal i com a eina de comunicació que pot afavorir també les capacitats socials.