PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  08
  Juny
  2022

  Alumnat de tres escoles participa en el tancament del programa Cultura Emprenedora a l’Escola

  Alumnat de tres escoles participa en el tancament del programa Cultura Emprenedora a l’Escola

  Alumnat de les escoles Can Deu, Cifuentes i Joan Sallarès i Pla s’ha reunit aquest matí en la cloenda del Programa de Cultura Emprenedora (CUEME), que acompanya els infants en la creació de les seves pròpies cooperatives, tot apropant-los així als aprenentatges i valors associats a l’emprenedoria. Durant la trobada, que ha tingut lloc a la Fira Sabadell, els infants han participat en diferents jocs cooperatius, han fet balanç de la feina feta dins el programa, han agraït la col·laboració d’institucions, entitats i empreses al projecte i han lliurat una part dels beneficis obtinguts amb les cinc cooperatives que han creat a les entitats socials que ells mateixos han escollit.

  La cloenda ha comptat amb l’assistència de la tinenta d'alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, el regidor d'Educació, Manuel Robles, i la presidenta delegada de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, que han traslladat a l’alumnat el reconeixement i la felicitació per la feina feta.

  Impulsat per l’Ajuntament i en el marc d’un projecte més ampli de la Diputació de Barcelona, el CUEME ofereix als centres educatius l’orientació i suport per a la creació de cooperatives per part de l’alumnat. D’aquesta manera, els nens i nenes coneixen diferents elements vinculats a la creació d’empreses i les possibilitats del treball autònom i reforcen valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics. En aquest marc, les cooperatives impulsades enguany pels infants del centres educatius participants han estat quatre: Can Déu empresa, Coop Art, Gravity market i Team Cifuentes.

  Agraïments

  Durant el curs l’alumnat experimenta en primera persona les experiències lligades a la creació d’una empresa i han de decidir aspectes com l’estructura de la cooperativa, l’aportació inicial o capital social o quin i com serà el seu producte, així com gestionar tant la producció dels seus articles, com la venda en un espai real com és l’entorn del Mercat Central. En tot el procés és clau l’acompanyament del professorat i el claustre docent dels centres educatius.

  A la trobada s’ha volgut agrair especialment el suport de les cooperatives en actiu, LaSarria, TUS, Som Energia i CIPO que enguany han fet de mentores, assessorant l’alumnat en el seu camí. També s’ha reconegut la col·laboració de l’alumnat de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa, que ha donat suport en la definició del logotip i imatge i s’ha agraït la implicació en diferents aspectes dels alumnes o participants als programes de Promoció Econòmica de Sabadell.

  Donacions

   Els diners que cada empresa creada per l’alumnat ha obtingut amb la venda de productes es destina a amortitzar la inversió simbòlica que cada infant ha fet per poder crear la cooperativa. Alhora, però, un percentatge es destina a una entitat social, reforçant així el valor de la solidaritat. En aquesta edició, han rebut un donatiu les entitats ONG Acunapatata, Associació catalana síndrome Prader-Willi i Lliga protectora d’animals de Sabadell.

  Categories Empresa, Fira Sabadell, Educació Tags Cultura emprenedora, Diputació de Barcelona, Programa CUEME