PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  02
  Juny
  2014

  Alumnes de cinquè de primària de l’Escola Can Llong comercialitzen els productes de les seves cooperatives creades en el marc del projecte “Cultura Emprenedora a l’escola”

  Els escolars han ubicat els seus punts de venda a l’exterior del Mercat Central

  75 escolars de cinquè de primària de l’Escola Can Llong han posat a prova la feina feta durant tot el curs i han pogut vendre a l’exterior del Mercat Central els productes de les cooperatives que han creat  amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, en el marc programa “Cultura emprenedora a l'escola”. Els productes han estat elaborats pel conjunt de l’alumnat i els diners obtinguts amb la seva venda serviran per amortitzar la inversió que cada alumne va fer a principi de curs per poder crear la cooperativa. Després, en el cas d’obtenir benefici, tal com van establir en les bases de les seves cooperatives, un percentatge anirà destinat a l'entitat de caràcter social que triïn. D'aquesta manera, es reforça la idea que cal fomentar empreses més responsables i implicades amb el seu entorn.

  Avui, durant una visita als punts de venda ubicats a l’entorn del Mercat Central, el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Monge, ha destacat que

  es tracta d’una molt bona iniciativa, sobre tot en una situació de crisi econòmica, perquè ensenya als infants que siguin actius, operatius, mostrant-los tot el procés necessari per assolir un projecte.

  Per la seva banda, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Ramon Burgués, ha destacat

  l’alt valor educatiu associat a un programa com aquest, on els alumnes milloren competències com poden ser la llengua o les matemàtiques, però també assoleixen altres valors com l’esforç o la creativitat, tot plegat bàsic en l’educació dels nens i nenes.

  En aquesta mateixa línia, s’ha expressat el regidor de Comerç, Consum i Turisme, Cales Bosch, que ha destacat el fet que

  projectes com aquest incideixin en la importància del treball en comú i col·laboratiu, en aquest cas a través d’una cooperativa, per assolir uns objectius.

  El programa “Cultura emprenedora a l'escola” està impulsat per la Diputació de Barcelona i es desenvolupa a la ciutat amb la col·laboració i suport de les regidories d’Educació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell. L’objectiu és fomentar la cultura emprenedora i els seus beneficis en la vida quotidiana i professional de l’alumnat. Alhora es pretén reforçar els valors, els hàbits i les capacitats claus vinculades a l’emprenedoria, com la creativitat o la innovació o  estimular l’autonomia dels nens i nenes.

  Aquesta iniciativa educativa, adreçada a l’alumnat del cicle superior d’educació primària, s’ha implantat com a experiència pilot aquest curs acadèmic a Sabadell en tres grups de cinquè de primària de l’Escola Can Llong. L’interès és poder ampliar el número d’escoles participants en aquest projecte en propers cursos acadèmics.

  Durant el projecte, l’alumnat ha de constituir una cooperativa com una fórmula empresarial de gestió democràtica i participativa que permet reforçar en els alumnes la vessant de responsabilitat social. L’alumnat treballa aquest projecte cada setmana durant el curs escolar. Per poder tirar endavant la cooperativa, primer han de definir el producte que volen comercialitzar i, per tant, han de treballar elements previs com prototips, imatge, el logotip, etc. Per les qüestions relacionades amb el disseny de la imatge, l’Escola Can Llong ha rebut el suport de l’Escola Illa.

  Així mateix, durant el procés cal acordar unes normes per poder funcionar adequadament (estatuts de la cooperativa), conèixer la part econòmica, demanar informació i conèixer els recursos i institucions de la ciutat, entre moltes altres coses. Des del Vapor Llonch, el mateix equip tècnic que assessora persones emprenedores per materialitzar la seva idea de negoci ha ofert suport a l’equip docent i professorat de manera contínua.

  A classe, aquest projecte educatiu també permet reforçar altres competències transversals vinculades als coneixement lingüístics o matemàtics, el treball col·laboratiu i en equip, la presa de decisions i assumpció de riscos, el coneixement i respecte de l'entorn, entre d’altres coses.

  Programa d’Orientació i Emprenedoria

  A banda d’aquest projecte per alumnat de primària, des de l’Ajuntament existeixen un  conjunt d’accions per fomentar la cultura emprenedora entre els joves. Es tracta de recursos que es posen a disposició dels centres educatius que poden anar des de xerrades sobre sensibilització empresarial a tallers de creativitat o programes integrals per saber com posar en marxa una idea de negoci.

  Categories Economia i treball, Educació, Formació Ocupacional Tags Cultura emprenedora, economia, educació, escola Can Llomg, Promoció Econòmica