PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  01
  Febrer
  2017

  Alumnes de tres escoles creen 5 cooperatives i s’acosten a la cultura emprenedora gràcies a un programa de l’Ajuntament i la Diputació

  Enguany es compta amb empresariat per assessorar els nois i noies i s’ha previst un acte conjunt de cloenda

  Alumnes de tres escoles creen 5 cooperatives i s’acosten a la cultura emprenedora gràcies a un programa de l’Ajuntament i la Diputació

  Per quart any consecutiu, el programa de Cultura Emprenedora acostarà alumnes de Sabadell a les característiques i els beneficis que impliquen l’emprenedoria i la creació d’empreses. Impulsat per l’Ajuntament, per mitjà de la Regidoria d’Educació i el Vapor Llonch i en el marc d’un projecte més ampli de la Diputació de Barcelona, aquest programa ofereix als centres educatius tota l’orientació i suport perquè els alumnes creïn cooperatives.

  D’aquesta manera, els nens i nenes coneixen diferents elements vinculats a la creació d’empreses i les possibilitats del treball autònom i reforcen valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics. Aquest curs, en el projecte hi participen les escoles Can Llong, Can Deu i, com a novetat, també l’Escola Cifuentes.

  Aquest matí, els infants dels diferents centres i professorat han estat rebuts a l’Ajuntament després del registre de la sol·licitud de CIF i lliurament de l'acta de constitució i estatuts de les cooperatives per part de les escoles.

  Durant el projecte, l’alumnat, per grups, ha de constituir una cooperativa com una fórmula empresarial de gestió democràtica i participativa. Al procés, caldrà que decideixin aspectes com la manera d’estructurar la cooperativa i l’aportació inicial o capital social per produir i definir el producte, que hauran d’elaborar i comercialitzar a final de curs en una parada a l’entorn del Mercat Central de Sabadell. Els diners obtinguts amb la venda serviran per amortitzar la inversió simbòlica que cada alumne ha hagut de fer per poder crear la cooperativa.

  En el cas d’obtenir benefici, un percentatge anirà destinat a l'entitat de caràcter social que triïn, reforçant també, en aquest cas, el valor de la solidaritat. Enguany s’ha previst un acte de cloenda conjunt, en el qual les cinc cooperatives lliuraran els diners a les entitats socials que hagin escollit.

  Tant des del Vapor Llonch com des de la Regidoria d'Educació, s’ofereix suport a l’equip docent de manera contínua durant el projecte. El paper del professorat de 5è de primària i l’acompanyament de tot el claustre dels centres educatius és un element fonamental en l’èxit del programa. Així mateix, aquest curs cadascuna de les cooperatives tindrà un padrí (mentor), és a dir un empresari o empresària que els assessorarà durant el procés.

  Les cooperatives creades aquest curs pels alumnes són Cooperativa Activa SCC, Paradeta Artesana SCC, Minimarket SCC, Supercoope i 5Ceba i tenen per endavant tots els treballs vinculats a la producció, finançament i màrqueting de productes artesans de cara a la venda programada per al maig.

  Col·laboracions

  Una altra novetat d'enguany és la participació de alumnes de la casa d'oficis “Multimedia de Vapor Llonch” per a la maquetació i edició d'un vídeo resum de tot el treball i l’evolució de les cooperatives, a partir del recull d'imatges captades, entre altres, per l'alumnat i els seus tutors.

  Així mateix, una vegada més, per treballar els elements previs, com la imatge i logotip de cada cooperativa, les escoles i els alumnes reben el suport de l’Escola Illa. És per això que alumnes del Cicle de Gràfica Publicitària del centre municipal s'han desplaçat a les escoles per realitzar un taller d'imatge cooperativa i aconsellar els nens i nenes.

  Durant el procés els alumnes han visitat la cooperativa TUS i CIPO.

   

  Categories Empresa, Educació Tags cooperativa, Cultura Emprenedora, economia, educacio