PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Setembre
2020

Aportació extraordinària de la Diputació de Barcelona per reforçar principalment els serveis de suport a empreses i emprenedors

La subvenció inclou també una injecció econòmica per als serveis de suport a persones en tractament de salut mental i per a l’Observatori de l’Economia Local

Aportació extraordinària de la Diputació de Barcelona per reforçar principalment els serveis de suport a empreses i emprenedors

La Junta de Govern Local ha acceptat avui la subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona per un import de 119.233,01 € com a suplement a algunes accions ja previstes durant l’any 2020 i 2021. La major part de l’import, 80.000€, seran fons extraordinaris per als serveis de suport a les empreses i les persones emprenedores. 

Els fons s’afegiran al desenvolupament de serveis consolidats per a la creació d’empreses i l’acompanyament d’aquestes d’acord amb les demandes i necessitats. Per tant, tindran a disposició serveis de suport i assessorament, així com accés a una oferta formativa específica, entre d’altres accions.

Una altra part de l’aportació de la Diputació es destinarà a l’anomenada Oficina Tècnica Laboral (OTL), un servei d’orientació i acompanyament laboral adreçat, d’una banda, a persones en tractament de salut mental en seguiment per part dels professionals d’un Centre de Salut Mental o de les Àrees Bàsiques de Salut i, d’altra banda, a empreses amb necessitat de personal que aposten per la integració laboral d’aquest col·lectiu.

El treball de l'OTL és possible gràcies a la cooperació entre totes les parts implicades en la integració d’aquestes persones. Així, es treballa conjuntament entre diferents departaments de l'administració, les empreses, les associacions, les persones beneficiàries del servei i les seves famílies.

La subvenció també permetrà fer una aportació extraordinària a l’Observatori de l’Economia Local. Integrat per professionals especialitzats en la recollida i l’anàlisi de dades, l’OEL constitueix una eina de coneixement de la ciutat amb vocació de facilitar la presa de decisions, tot apuntant les perspectives de creixement general i sectorial de l’activitat econòmica de l’entorn. Per mitjà de l’OEL s’editen diferents publicacions. Alhora des de l’OEL, s’atenen comandes de qualsevol persona o empresa interessada en obtenir informació sobre la ciutat.

Anterior subvenció

D’altra banda, la Junta de Govern Local del passat 15 de juny ja va aprovar una subvenció de la Diputació de Barcelona per un import total de 560.994,17 €, per finançar algunes accions previstes durant l’any 2020 i 2021 en matèria de promoció econòmica. Amb aquest ajut es pretén dinamitzar el mercat de treball i donar suport al teixit productiu local, alhora que es fomenta la innovació. També donarà suport a les dones emprenedores i empresàries i s’impulsarà l’economia social i solidària.