PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  22
  Desembre
  2021

  Aprovats definitivament el pressupost municipal i les ordenances fiscals per al 2022

  Aprovats definitivament el pressupost municipal i les ordenances fiscals per al 2022

  El Ple Municipal ha aprovat avui de manera definitiva el pressupost municipal com també la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2022.

  L’any 2022, el pressupost de l’Ajuntament superarà els 252,6 M€, situant-se en 19,3 milions més que en l’exercici actual i en uns 28 M€ més que l’any 2019. Les inversions sumaran uns 26 milions.

  La proposta pressupostària permetrà avançar en cohesió i drets, abordar projectes estratègics de futur i materialitzar importants millores al conjunt de la ciutat. Al 2022 es continuarà amb l’estratègia Fem Barri, per arribar a totes i cadascuna de les zones del municipi. Alhora, es seguirà implementant el Sabadell Més Verda, per naturalitzar els espais públics i potenciar la presència d’arbrat i de verd a tots els projectes.

  Els 26M€ d’inversions permetran materialitzar nous equipaments, espais o infraestructures com el Pavelló Oest (5,3 M€), el Passeig de la Plaça Major (1,1M€) o el Portal Sud, al qual es destinen 2,3 M€ l’any que ve però que és una inversió plurianual (el cost total serà superior als 6 M€). També s’hi portaran a terme les obres de la nova Escola de Restauració, la recuperació de la Pista Coberta o l’adequació de dos locals com a espais d’Acció Social, entre moltes altres actuacions. Així mateix, es renovaran ferms i voreres, es continuarà amb la reposició d’arbrat, es milloraran jocs infantils, places i altres espais públics. També es faran millores a diferents centres educatius i altres equipaments.

  Tot plegat sumat a l’acció municipal per afavorir la cohesió social – l’any que ve el pressupost d’Acció Social puja en 771.000 € i es continuarà amb el pla per construir 528 habitatges de lloguer protegit a la ciutat—com també per avançar en la igualtat i els drets de tothom. Paral·lelament, es seguirà treballant per fomentar l’activitat econòmica, l’ocupabilitat i la creació de llocs de treball i per una administració cada cop més accessible, eficient i transparent.

  Més informació sobre el pressupost municipal aquí

  Les ordenances fiscals

  Pel que fa a les ordenances fiscals, la proposta s’ha aprovat avui de forma definitiva després de resoldre les al·legacions presentades.

  De cara al 2022, el conjunt d’impostos, taxes i preus públics municipals tindran un increment general del 3,7%, després d’haver-se congelat enguany.

  Entre les propostes presentades durant el període d’al·legacions, al document definitiu s’han acceptat les d’Esquerra Republicana, Ciutadans i Crida per Sabadell perquè el preu públic per a la realització de cursos, tallers i activitats formatives per a la gent gran es mantingui en 3€/hora.

  Pel que fa a l’IAE, a petició del CIESC, la Cambra de Comerç, PIMEC Vallès Occidental i la Cambra de la Propietat Urbana de Sabadell i Comarca, s’ha afegit una bonificació del 25% per a les empreses que incrementin entre el 5 i el 9% el promig de la seva plantilla amb contracte indefinit. En aquest cas, i tal com ja estava previst, si l’increment és d’un 10% o més, la bonificació serà del 40%.

  Encara dins l’IAE, també s’ha acceptat la proposta d’Esquerra Republicana per tal que la bonificació del 20% en l’Impost prevista per a les empreses que estableixin un pla de transport per als seus treballadors i treballadores s’apliqui en aquells períodes en què el pla estigui actiu i no només durant un termini màxim de 5 períodes impositius.

  Així mateix, s’han acceptat algunes peticions del CIESC, la Cambra de Comerç, PIMEC i la Cambra de la Propietat en relació a les bonificacions de l’Impost de Bens Immobles per a les finques que hagin instal·lat sistemes d’energia solar per a autoconsum. Respecte les bonificacions en l’IBI per a aquestes finques, tambe s’ha acceptat la proposta de la Crida per Sabadell per modificar la documentació que s’ha d’adjuntar en la sol·licitud quan no hi ha comunitat de propietaris constituïda.

  La proposta d’ordenances per al 2022 manté la reducció del 75 % de les taxes de les terrasses de restauració fins al 30 d’abril, quan acaba la campanya d’hivern 2021-2022.

  Categories Ajuntament, Ordenances Fiscals, Pagament de Tributs Tags ordenances fiscals, Pressupost 2022