PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

27
Maig
2014

Aquest dissabte arriba al Mercat Central de Sabadell la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica sota el lema “Desmarca’t! Hi ha alternatives!”

Al programa destaca l’acte central on es podrà gaudir d’una degustació de cafè de Comerç Just a càrrec d’Oxfam Intermon

Sota el lema "Desmarca’t! Hi ha alternatives!”, el proper dissabte, 31 de maig, en el marc del Dia Mundial del Comerç Just, es celebra la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica convocada per la Coordinadora Estatal de Comerç Just (CECJ), de la que Oxfam Intermón forma part. Es durà a terme a la plaça del Mercat Central, de 10 a 14 h.

 

Al programa destaca l’acte central on es podrà gaudir d’una degustació de cafè de Comerç Just a càrrec d’Oxfam Intermon, de productes de Comerç Just i productes solidaris, d’un Punt Informatiu de Banca Ètica i jocs infantils i familiars. D’altra banda, els assistents podran participar al taller “l’hort al balcó” (a les 10 i 12.30 h) organitzats per la Casa d’Oficis d’Horticultura del Parc Fluvial del Riu Ripoll 2013-2014 amb l’objectiu d’aprendre a cultivar hortalisses en una taula de cultiu, així com el tallerprevenció i tractament de plagues i malalties” (a les 11.15 h) amb la finalitat de conèixer els tractaments ecològics per a la prevenció de plagues i malalties. Posteriorment, a les 11.30 h, a l’obrador del Mercat Central, es realitzarà un taller de “cuina per evitar el malbaratament alimentari” a càrrec de l'Escola d'Hostaleria Vapor Llonch (cal inscripció prèvia enviant un missatge electrònic a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. indicant nom, cognoms i telèfon). A les 12.15 h podrem gaudir de l’espectacle infantil “Cacauótic: el conte del cacau” a càrrec de la Companyia Roger Canals  i la lectura del manifest que es realitzarà un cop finalitzat l’espectacle a càrrec dels joves de la XESI (Xarxa Educativa Solidària Intercultural).

També com a novetat, cal destacar la participació en la festa de la Xarxa antirumors de Sabadell, que al llarg de tot el matí i amb la col·laboració de diferents agents antirumors, durà a terme una activitat participativa per sensibilitzar i combatre els rumors que existeixen entorn els estrangers, sobretot en l’àmbit del comerç.

D’altra banda, durant la setmana anterior i posterior a la festa també es realitzaran activitats  amb objectiu de continuar sensibilitzant a la ciutadania sobre el comerç just, la banca ètica i la sobirania alimentària.

Concretament, el dimecres 28 de maig a les 18 h tindrà lloc la visita a la Torradora de cafè de Comerç Just, d’Alternativa 3 (Terrassa) adreçada als alumnes participants en la XESI (Xarxa educativa solidària intercultural). Aquesta activitat té l’objectiu d’informar i sensibilitzar sobre els beneficis del comerç just i els problemes que pateixen els productors dins el mercat internacional de cafè, mostrant com es produeix des dels seus orígens, com es torra a la torradora, fins a arribar als envasos que compra el ciutadà.

Dijous 29 de maig, a les 19 h, tindrà lloc una taula rodona sobre el malbaratament alimentari a l’Oficina de Drets Civils (c. de Blasco de Garay, 19), en la qual participaran Paco Muñoz (Oficina de Medi Ambient de la UAB), Noel García (Spora Sinergies), Jordi Prat (Fundació Autònoma Solidària), Gaby Susanna (Plataforma per a l’Aprofitament dels Aliments) i Pepi Rodríguez (Rebost Solidari). Moderarà la taula Patrícia Cantarell, d’Oxfam Intermón.

Per cloure el programa d’activitats el dimarts 3 de juny a les 19 h es realitzarà el taller “Consum responsable” a càrrec de l’Associació de Consum Responsable alternatiu de Sabadell, a l’Oficina de Drets Civils (c. de Blasco de Garay, 19).

La Festa de Comerç Just i la Banca Ètica l’organitzen Oxfam Intermon, el Consell de Solidaritat i Cooperació i l’Ajuntament de Sabadell. Té el suport institucional de la Diputació de Barcelona, i el suport del Mercat Central, Pla de Barris del Parc Fluvial Riu Ripoll i Vapor Llonch i l’empresa Bardet. Hi participen el Grup d’Iniciativa territorial Fiare Vallès, la Xarxa Solidària Sabadell-Colòmbia, la Fundació Quetzal, el Casal Cubà, l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària de la Casamance, Anak, la Fundació Sid Mosquitia, la Fundació Vicente Ferrer, l’associació de consum responsable alterNatiu de Sabadell, la Casa d’Horticultura del Parc Fluvial Riu Ripoll 2013-2014, Oikocredit, Triodos Bank i la Cooperativa Coop57 de serveis financers ètics i solidaris. També hi participaran la Xarxa Antirumors de Sabadell dins del projecte C4I i la XESI (Xarxa Educativa Solidària Intercultural).