PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Desembre
2016

Aquest Nadal, prop de 340 places de casals gratuïtes per a infants i joves en situació desafavorida

S’articularan en casals organitzats per les entitats de lleure a les zones del Pla Educatiu d’Entorn

La Regidoria d’Educació tornarà a impulsar enguany la participació d’infants i joves en situació desafavorida als Casals de Nadal. Serà a través de les prop de 340 places per a nens i adolescents d’entre 3 i 16 anys que l’Ajuntament finançarà en el marc de set casals organitzats per entitats de lleure a les zones de Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat. D’aquesta manera, es promou la cohesió i la igualtat d’oportunitats en l’accés al lleure educatiu.

Les places dels Casals de Nadal finançades íntegrament per l’Ajuntament seran gratuïtes per a les famílies i l’Ajuntament hi destinarà més de 16.600 euros. Els participants arribaran a proposta de la Regidoria d’Acció Social, segons les famílies a les quals fa atenció i seguiment.

Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga,

com a administració entenem que no podíem permetre que infants i joves de la ciutat es quedessin sense lleure educatiu per una qüestió econòmica. És per això que l’any passat ja vam impulsar els primers casals de Nadal i ara els repetim, introduint-hi algunes millores que pensem que donaran un millor servei a les famílies

Tots els casals, que es portaran a terme entre el 23 de desembre i el 5 de gener, oferiran un mínim de cinc dies lectius d’activitats i de tres hores diàries –alguns tindran més dies o més hores–. Les entitats de lleure que, en el marc dels casals impulsats per l’Ajuntament, oferiran places per a infants i joves d’entre 3 i 16 anys en situació de dificultat són: Associació Juvenil Esquitx de Sabadell, Associació Esportiva Can Deu, Fundació Privada Idea (Gell Pandora), Grup d’Esplai La Baldufa Can Puiggener, La Masia de Sabadell Grup d’Esplai, Ludoteca Margarida Bedós i Secunde Associació Juvenil per a l’Animació.

Les activitats seran diverses i estaran relacionades amb el coneixement de la ciutat, el foment de la participació en activitats del barri, taller creatius de manualitats, etc. Del que es tracta és de facilitar que durant les vacances escolars de Nadal els infants i joves puguin trobar espais on continuar el procés educatiu en un entorn més lúdic. Així mateix, aquests casals també són una oportunitat per treballar valors propis de l’àmbit de l’esplai com la participació, la convivència, la responsabilitat, la solidaritat, la creativitat, el treball en equip i el coneixement de la ciutat.