PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

07
Juny
2018

Lliurament de premis del 38è Concurs Literari Joan Oliver per a nois i noies d’11 a 18 anys

L’acte l'ha dinamitzat alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Arraona

Lliurament de premis del 38è Concurs Literari Joan Oliver per a nois i noies d’11 a 18 anys

La 38a edició del Concurs Literari Joan Oliver “Pere Quart” per a nois i noies d’11 a 18 anys ha donat a conèixer aquesta tarda els premiats en les diferents categories. Ha estat durant un acte al Casal Pere Quart que ha dinamitzat alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Arraona. El certamen, en el qual s'han presentat 172 treballs en aquesta edició, té com a objectiu incentivar la creació i expressió literàries, tot promocionant alhora l’ús de l’expressió escrita en català. Al lliurament d’avui hi ha assistit el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, com també la filla de Pere Quart, Sílvia Oliver.

L’Institut Arraona ha treballat la dinamització de la trobada com un projecte d’aprenentatge-servei, durant el qual l’alumnat ha estudiat i treballat coneixements sobre la figura i obra de Joan Oliver. Així, l’alumnat ha destacat alguns elements de la biografia i obra de l’autor i ha presentat diversos poemes de Pere Quart, com ara Tirallonga de monosíl·labs; Xanguet, Quin fred al cor, camarada i Corrandes d’exili, els dos darrers amb l’acompanyament d’un saxo. També ha presentat Una vaca i un vedellet en braços i Ase, amb estructures d’animals realitzades també pels noies i noies. Una altra de les obres destacades ha sigut El Burgès, durant la qual s'ha convidat el públic a acompanyar la declamació, amb el suport del text projectat a la pantalla o bé amb els fullets que trobaran als seus seients.

Premis

En l’acte d’avui s'han lliurarat un total de 18 premis. Cadascuna de les modalitats –prosa i poesia– s’ha dividit en tres categories d’edat: La categoria A per a nois i noies nascuts els anys 2006 i 2007; la Categoria B per a nois i noies nascuts els anys 2003, 2004 i 2005, i la Categoria C per a nois i noies nascuts el 2000, 2001 i 2002. En cada modalitat/categoria s’atorguen un primer premi de 200 € i dos accèssits de 130 € cadascun. La meitat del premi es fa efectiu amb un taló bancari i l’altra meitat en l’import equivalent en llibres.

Organitza el Concurs Literari l’Ajuntament de Sabadell en el marc del programa Ciutat i Escola, amb la col·laboració de Sabadell Atenció Jove i el patrocini de la Cooperativa Abacus.

L’atorgament dels premis s’ha fet mitjançant veredicte d’un jurat integrat per: Anna Cabeza, escriptora i periodista; Roc Casagran, escriptor i professor de secundària; Carme Martí, professora de secundària; Josep M. Ripoll, escriptor i professor de secundària i Josefina Sabartés, professora de català, correctora i representant d'Òmnium Cultural.

RELACIÓ DE GUARDONATS

PROSA CATEGORIA A                                              

1r premi: La vida de Walter. Claudia Valladares Domínguez

Accèssit: El segrest de les princeses. Sofia Gomà Rovira

Accèssit: Un període de temps llarg. Aina Prat Gutiérrez

POESIA CATEGORIA A

1r premi: L’onada. Alexia García Jiménez

Accèssit: Camins de guerra. Mariona Sugranyes Iraizoz

Accèssit: Vas marxar. Sandra Rivera Sánchez.

PROSA CATEGORIA B

1r premi: Bum-bum. Jordina Dilmé Diego

Accèssit: Arbres al mig del mar. Julia Baleriola López

Accèssit: Ressorgir. Anna Casajuana Castro

POESIA CATEGORIA B

1r premi: Entre portades descanso. Gerard Atienza Reig

Accèssit: Malson. Maria Giménez Ariño

Accèssit: Tota una vida. Núria Torrubiano Balcells

PROSA CATEGORIA C

1r premi: Lluna. Ivet Jané Comadran

Accèssit: Futur, futur, futur. Adrià Aguacil Portillo

Accèssit: Creat al fons de l’abisme. Ferran Roger Basart i Bosch

POESIA CATEGORIA C

1r premi: El meu jardí. Júlia Carreras Arisó.

Accèssit: Ahir, avui i demà. Marina Ponsa Alcubierre

Accèssit: Una realitat. Ainoa Morga Gallina