PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

13
Setembre
2017

Art i In memorian, música de Beethoven i Gemma Humet, entre altres, aquesta tardor a La Faràndula i el Principal

Les entrades ja són a la venda a la taquilla del Teatre Principal i per internet

El Teatre La Faràndula i el Teatre Principal enceten la temporada de tardor aquest setembre. El proper divendres 22 l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) interpretarà a la Faràndula la Novena de Beethoven. Un concert molt participat i amb col·laboracions sorprenents per començar el curs amb força, que servirà també per presentar a Sabadell el nou director de l’OSV, James Ross.

Per la seva banda, el Teatre Principal també estrenarà programació amb obres de Beethoven i els reconeguts Arnau Tomàs i Kenny Moretti inauguraran la temporada del Cicle de Música de Cambra de Joventuts Musicals interpretant les sonates per a violoncel i piano del compositor alemany.

Teatre

El dissabte 30 de setembre la Joventut de la Faràndula començarà les representacions de l’exitós Ratatouille el petit xef amb funcions també els dies 1, 7 i 8 d’octubre. I ja al mes de desembre –com és tradició– s’interpretaran Els pastorets en funcions els dies 16, 17, 23 i 26, que s’allargaran durant el gener de 2018 els dies 1, 7, 13 i 14.

El dimecres 25 d’octubre arriba l’estrena de la temporada d’òpera a la Faràndula amb Cosí fan tutte. de Mozart, de la mà de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS) i dins el Cicle d’Òpera Catalunya. Es podrà veure el 27 i 29 d’octubre.

El divendres 27 d’octubre el Teatre Principal obrirà les portes a la música moderna, amb un vespre ple d’emoció i reflexió amb dues compositores, pianistes i vallesanes: Gemma Humet –que presentarà el darrer treball discogràfic Encara i Lu Rois –que amb el seu talent emergent i sabadellenc pujarà a l’escenari per presentar el seu primer disc, Clarobscur.

Aquesta tardor també arribaran al Principal dues de les representacions més emblemàtiques i imprescindibles de la temporada teatral barcelonina. D’una banda, In memoriam. La quinta del biberó, el diumenge 29 d’octubre, de la Kompanyia Lliure. I el diumenge 26 de novembre, Art de Yasmina Reza, interpretada per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva, i dirigida per Miquel Gòrriz.

Música de cambra

L’entitat Sabadell més Música presentarà el 5 de novembre al Teatre Principal Jazz i altres músiques, un concert de la Cobla Simfònica Catalana sota la direcció de Bernat Castillejo, amb un repertori d’obres d’A. Borgunyó, V.Quirós, Mann, Weill, Leiber i Stoller.

El cicle de música de cambra presentarà, el 10 de novembre al Principal, el concert de Cordes i passions, amb Marisa Martins, mezzosoprano, i Rafael Bonavita, tiorba i guitarra, que interpretaran obres de C. Monteverdi, T. Merula, G. Frescobaldi, F. García Lorca i E. Granados.

Música simfònica

I per al 15 de desembre Joventuts Musicals de Sabadell proposa el concert participatiu 125 anys de l’Escola de Música de Sabadell, en què antics alumnes i professors presentaran una interpretació única del Glòria de Vivaldi, sota la direcció de Josep Vila Casañas i amb la col·laboració de la soprano Maria Hinojosa i la mezzosoprano Elisenda Cabero. També hi participarà l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Sabadell, sota la direcció de David Magrané.

L’OSV tornarà a la Faràndula el 17 de novembre amb el concert De Pel·licula!, sota la batuta de Rubén Gimeno i amb la col·laboració dels actors Jordi Brau i Lluís Posada. Interpretaran fragments de les composicions de bandes sonores que ja són clàssics del nostre temps, entre les quals: Titanic, Salvar al Soldado Ryan, Misión Imposible, La Vida es Bella, El Discurs del Rei.

L’1 de desembre presentaran De Gershwin a Guinovart. El compositor català i l’OSV interpretaran la suite My Fair Lady de Loewe i el popular Concert per a piano en Fa major de Gershwin, per acabar amb una selecció de la música que Guinovart va crear per musicals com Mar i cel, Scaramouche, Flor de nit i Gaudí.

L’Orquestra Simfònica tancarà la temporada amb el ja consolidat i tradicional Festival de Valsos i Danses, dirigit pel James Ross. Un repertori molt “nadalenc” amb les composicions de la família Strauss, Bizet, Gounod, Ginastera, Yradier, Mussorgsky i Anderson figuren en un programa lúdic en el qual no falten les sorpreses ni els enginyosos gags que arrenquen les rialles del públic. I que enguany comptarà amb la participació de la soprano Anabel Real.

Òpera, la Banda de Música i cobla

El divendres 24 de novembre l’AAOS celebra el 35è aniversari de la seva fundació i el 30è aniversari del Cicle Òpera a Catalunya amb un concert extraordinari. El Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i l’OSV acompanyaran els cantants més destacats del país, que oferiran àries, duets i conjunts d’òpera. La tasca desenvolupada i produïda a Sabadell és ingent: més 800 representacions arreu del país i ha dut l’òpera a llocs on no hauria arribat mai.

La Banda de Música de Sabadell arriba a l’escenari del Teatre Principal el diumenge 3 de desembre i ens presenta el concert Paisatges d’Hivern: La Processó d’Elsa a la Catedral és un bellíssim passatge orquestral de l’òpera Lohengrin de Wagner. La música de Leroy Anderson és gairebé sempre present en les actuacions de la formació sabadellenca, en aquest cas es tracta de la Irish Suite, on ressona la música tradicional irlandesa, passada pel personalíssim sedàs creatiu del compositor. El viatge hivernal s’atura en l’evocadora música de Khatchaturian, l’energia de Hellmesberger i el colorisme d’Alfred Reed.

Per finalitzar la temporada al Principal, tornarà el tradicional Concert de Sant Esteve, que arriba a la cinquantena edició. I per commemorar-ho Sabadell Sardanista ha organitzat una vetllada extraordinària amb l’actuació de la Cobla Jovenívola de Sabadell, dirigida per Jordi Figaró, i la Cobla Sabadell, dirigida per Bernat Castillejo. Dues efemèrides marquen també el concert: el bicentenari del naixement del compositor Pep Ventura –impulsor de la sardana i de la formació actual de la cobla– i el cinquantenari de la mort del compositor sabadellenc Agustí Borgunyó. Les obres d’ambdós seran presents en un programa que permet gaudir de la veterania de dues de les cobles més destacades del país.

Informació sobre la venda d’entrades