PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

28
Octubre
2019

Atorgats 1,2 milions d’euros per a la rehabilitació de 44 edificis on s’ubiquen 516 habitatges

Els ajuts complementaran els atorgats per la Generalitat per a edificis d’ús residencial

Atorgats 1,2 milions d’euros per a la rehabilitació de 44 edificis on s’ubiquen 516 habitatges

El Consell d’Administració d’Habitatges Municipals de Sabadell (VIMUSA) ha aprovat l’atorgament de subvencions per a la rehabilitació que es destinaran a un total de 44 edificis, distribuïts per diferents zones de la ciutat i on s’ubiquen 516 habitatges.

L’aprovació de la resolució atorga un màxim de 1,2 milions d’euros en benefici d’aquest mig miler d’habitatges i arriba després que a l’abril el Ple municipal aprovés una subvenció directa de l’Ajuntament a VIMUSA per afavorir la conservació estructural i les instal·lacions dels edificis per mitjà de la rehabilitació. Ara VIMUSA, entitat gestora dels ajuts, ha donat llum verda a les sol·licituds presentades a la convocatòria. Les subvencions complementaran les ja atorgades per la Generalitat per fomentar la rehabilitació d’edificis residencials.

La mesura s’emmarca en les accions contemplades pel Pla Local d’Habitatge 2019-2024, que en l’apartat de diagnosi, determina que els habitatges a la ciutat tenen una antiguitat mitjana de 40 anys i que en un 7% dels casos es troben en estat molt deficitari. Entre les accions del Pla hi ha, de forma prioritària, la concessió d’ajuts a la rehabilitació fins a incidir en el 30% dels edificis amb deficiències durant la vigència del Pla.

L’atorgament d’aquestes subvencions per fomentar la rehabilitació és una de les primeres concrecions d’aquesta estratègia municipal en polítiques d’habitatge amb una clara priorització en els edificis que presenten deficiències importants.