PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Octubre
2014

Avui i demà es porta a terme la campanya del Rebost Solidari als supermercats

L’objectiu de la campanya d’avui i demà és incrementar les reserves del Rebost Solidari de Sabadell

Avui i demà, moltes de les persones que vagin a comprar a un establiment CAPRABO, CONDIS, CONSUM COOPERATIVA, LIDL, MERCADONA i SORLIDISCAU es poden trobar amb un dels 29 punts de recollida d’aliments per al rebost solidari. 230 voluntaris i voluntàries faran possible que la ciutat torni a ser un referent solidari per a les persones que més ho necessiten amb la donació d’aliments.

Aquest matí, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha visitat diversos punts de recollida d’aliments, per donar les gràcies a totes les persones voluntàries i els establiments per fer possible aquesta campanya. Tal i com ha declarat Joan Carles Sánchez: “La nostra societat no hauria de ser compatible amb la gana. Cal ajudar, cal donar resposta a la situació d’urgència, però sobretot cal dotar a la societat de l’estructura necessària perquè drets bàsics com aquets no puguin ser vulnerats, perquè només que una persona en la nostra ciutat passi gana, tots nosaltres ens convertim en persones més pobres i indignes”.

La visita ha estat guiada pel president de l’Associació Rebost Solidari de Sabadell, Guillermo Andrés Wilches, que ha remarcat “la consciència solidària de la ciutat i l’agraïment que tots junts, entitat, establiments i Ajuntament treballem per una causa com aquesta”.

L’objectiu de la campanya d’avui i demà és incrementar les reserves del Rebost Solidari de Sabadell, comptant amb la col·laboració del conjunt de la ciutadania, els propers dies s’impulsaran dues noves campanyes de recollida d’aliments. D’una banda, s’instal·laran punts de recapte a supermercats de la ciutat i, d’altra banda, també es recolliran donacions als camps de futbol i altres equipaments esportius. Actualment el Rebost Solidari proporciona productes d'alimentació bàsica a unes 2.500 famílies cada mes, per això és important dotar-lo de capacitat per poder atendre totes les persones que en tenen necessitat.

Tipus d’aliments

Els productes que es demanen en aquestes campanyes són queviures de llarga durada, bàsicament farina, galetes, llet, llegums secs, oli, pasta, sucre i tomàquet fregit. Els aliments que es recullin es traslladaran a les diferents entitats membres del Rebost Solidari per tal de completar els lots que es lliuren a les famílies que els necessiten.

Associació Rebost Solidari

Formada per 26 entitats socials i religioses, el Rebost Solidari treballa coordinadament amb els serveis socials municipals i ha establert una xarxa a la ciutat a través de la qual proporciona lots de menjar a les persones i famílies amb mancances alimentàries. L'experiència del Rebost Solidari de Sabadell ha esdevingut un exemple d'organització i de cooperació entre tots els agents implicats en la prestació d'aquest tipus d'ajudes.