PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

24
abril
2018

Cent cinquanta joves comparteixen experiències a la Desena Trobada d’Equips de Mediació de Secundària

El programa municipal de mediació a l’àmbit escolar vol promoure la mediació i consolidar la cultura del diàleg, el consens i la pau entre els joves

Al voltant de cent cinquanta alumnes participen el dimecres 25 d’abril en la Desena Trobada d’Equips de Mediació de Secundària, al Casal Pere Quart, on compartiran experiències i estratègies per a la gestió i resolució de conflictes als seus instituts, per mitjà de la mediació.

Els alumnes treballaran, en grups, diferents dinàmiques a partir de les quals analitzaran i reflexionaran al voltant dels valors necessaris en qualsevol procés de mediació.

La iniciativa vol fer balanç del funcionament de la mediació en els centres de secundària, que serveix per difondre la cultura de pau i formar íntegrament als joves com a persones.

Participen joves de 13 instituts: Institut Jonqueres, Agustí Serra, Ribot i Serra, Vallès, Arraona, Pau Vila, Escola Industrial, Joan Oliver, Ferran Casablancas, Sabadell, La Serra, Castellar (Castellar del Vallès) i Salas i Xandri (Sant Quirze).

Desè aniversari

La trobada celebra el seu desè aniversari, organitzada pel Seminari de Mediació del Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Des de fa sis anys l’Ajuntament de Sabadell, per mitjà del servei de Mediació Comunitària Sabadell Mediació, col·labora en la seva organització.

La regidora d’Intervenció Comunitària i Mediació, Glòria Rubio, ha destacat que

aquesta trobada té un significat especial, celebrem el desè aniversari d’aquesta trobada on nois i noies dels instituts col·laboren a promoure la mediació i consolidar la cultura del diàleg, el consens i la pau. Enguany són més instituts els que s’hi sumen a fer aquesta tasca, discreta, però important per a la gestió i resolució de conflictes.

La trobada començarà a les 9 del matí i després de la benvinguda i presentació de la jornada, es projectarà el vídeo del curs “Eines de mediació”, amb una introducció explicativa a càrrec d’alumnes participants en la formació d’aquest any. Seguidament s’iniciaran les activitats en grup. En el tram final, exmediadors i exmediadores explicaran les seves experiències.

El Programa de Mediació a l’àmbit escolar

Des del programa municipal de mediació a l’àmbit escolar, s’elaboren i duen a terme totes les accions i projectes de prevenció i gestió de conflictes que es desenvolupen en el marc dels centres educatius de la ciutat i que tenen per objecte difondre la mediació i transmetre els valors del diàleg, la cooperació i la responsabilitat com a substrat per la gestió del conflicte

Els objectius són promoure, impulsar i divulgar la cultura de la mediació i els seus valors entre els alumnes dels centres educatius de Sabadell; aportar eines i estratègies de la gestió pacífica de conflictes als infants, adolescents, equips docents i directius, a través de la formació, com a via per millorar la convivència en els centres; i facilitar l’accés de la comunitat educativa a la mediació formal, en el cas de conflicte originats en el si de les relacions escolars.