PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Octubre
2018

Cinc entitats de Sabadell expliquen les seves experiències d’innovació en l’àmbit de la intervenció social

Les jornades tindran lloc el divendres 5 d’octubre al Vapor Buxeda Vell

Cinc entitats de Sabadell expliquen les seves experiències d’innovació en l’àmbit de la intervenció social

Les entitats socials de Sabadell seran les protagonistes de les Jornades d’Innovació Social, Tercer Sector i Empresariat, una aliança d’èxit, on es presentaran cinc experiències innovadores per combatre l’exclusió social des del Tercer Sector. Les jornades tenen lloc el divendres 5 d’octubre, a les 11 del matí, al Vapor Buxeda Vell.

Les dades macroeconòmiques indiquen que s’ha iniciat un període de recuperació econòmica, però sostinguda en l’ocupació precària i amb salaris baixos, cosa que situa amplis sectors de població en una situació precària socialment i econòmicament. L’objectiu de les jornades és mostrar exemples de solucions innovadores per lluitar contra l’exclusió social de diferents col·lectius vulnerables, contribuint al desenvolupament personal i econòmic de la població, en cooperació amb el teixit empresarial de Sabadell.

Hi assistiran també empresaris vinculats al Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC) interessats a col·laborar en la tasca que fan les entitats socials amb persones en risc d’exclusió social. L’exposició tindrà un format basat en la metodologia TED Talks, que consisteix en intervencions breus sobre temàtiques variades, amb una presentació d’idees de forma atractiva i innovadora. Les experiències que es posaran de relleu seran:

  • Pandora, a càrrec de Dolores Rodríguez, presidenta de la Fundació IDeA (àmbit socioeducatiu).
  • Mentoria Social, amb Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària (àmbit d’orientació personal).
  • Merc@punt, exposat per Xavier Miralles, tècnic de comunicació i captació de fons de Creu Roja (garantia alimentària).
  • SBD Housing First, a càrrec d’Alberto Capitán, director de l’Associació Actuavallès (dret a l’habitatge)
  • Neurogym, amb Anna Morera, directora assistencial de la Fundació Privada AVAN (àmbit de la salut).

El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez,, considera que aquesta sessió

“evidencia que tenim un teixit d’entitats socials amb una extraordinària capacitat per aportar solucions innovadores als problemes i situacions complexes relacionades amb l’exclusió social. No cal oblidar, però, que la implicació, consciència i col·laboració del nostre empresariat és un element clau i imprescindible per aconseguir el desenvolupament d’una societat més justa i pròspera”.

Per la Secretària General del CIESC, Núria Aymerich,

”des del CIESC volem estar a prop de les entitats socials per crear ocupació i contribuir en tot allò que ens sigui possible perquè som empreses petites amb compromís social, preocupades per la justícia social i per fer una societat millor. Valorem la feina que fan les entitats socials perquè són un clar exemple de treballar per valors, demostrant que la nostra societat té parts molt i molts sanes que ajuden a tots aquells col·lectius que més ho necessiten".

La sessió començarà a les 11 del matí, amb l’acte de benvinguda a càrrec del secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Francesc Iglesies, i del regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

A les 12 del migdia començaran les exposicions de les experiències innovadores. Posteriorment, al voltant de la 1 del migdia, s’obrirà un col·loqui entre les persones encarregades d’exposar els projectes.

Finalment, tancaran l’acte Núria Aymerich, secretària general del CIESC i del Gremi de Fabricants de Sabadell, i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez.