PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Setembre
2018

Comença la nova temporada dels clubs de lectura a les biblioteques municipals de Sabadell

Són 27 clubs diversos i la preinscripció és oberta fins al 3 d’octubre

Comença la nova temporada dels clubs de lectura a les biblioteques municipals de Sabadell

Ja hi ha oberta la inscripció als 27 clubs de lectura organitzats per les Biblioteques Municipals de Sabadell (BiMS). Es pot fer en línia aquí i fins al 3 d’octubre. Els clubs de lectura són una de les activitats culturals amb més demanda a Sabadell, amb gairebé 500 persones inscrites en la passada edició. En els darrers cinc anys les biblioteques n’han triplicat l’oferta i és mostra de l’èxit que té aquesta activitat a la ciutat el fet que moltes llibreries i entitats culturals n’han obert de propis els darrers anys.

Tres clubs que s’estrenen aquest curs

Entre les novetats d’enguany, destaquen el CLUB DE LECTURA LGTBIQ+ a la Biblioteca del Sud, coordinat per Alba Barbé, antropòloga i directora del documental En/Femme, organitzat en col·laboració amb Ca l’Enredus - Actua Vallès. Un club dedicat a l’àmbit LGTBIQ+ (lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals, intersexuals, queer) on, a partir de la lectura de diverses novel·les, obres d’assaig i còmics, es proposa un recorregut emocionant i disruptiu per mitjà de les relacions afectives i les identitats sexuals i de gènere. Entre altres, es llegiran A la cambra fosca, de Susan Faludi; Cuerpos sexuados, d’Anne Fausto-Sterling, i Tu nombre escrito en el agua, d’Irene González Frei.

Un altra novetat que es consolida amb un nou format de tertúlia és el CLUB DE MÚSICA CLÀSSICA I LÍRICA a la Biblioteca Vapor Badia, coordinat pel musicògraf Albert Ferrer Flamarich. Aquest club ofereix les claus per introduir-se i aprofundir en els principals compositors i estils de música clàssica i operístics de la temporada de concerts de la ciutat.

Finalment, les biblioteques de Can Puiggener –especialitzada en sèries de tv– i Vapor Badia, alternant les sessions en un i altre equipament, engeguen el nou CLUB DELS SERIÈFILS, a càrrec d’Antoni Carné, organitzador del Festival de sèries de Sabadell (2014-2015). A cada sessió es comentaran les ficcions televisives que han ajudat a fer que la petita pantalla ja no sigui la germana pobra del cinema i es traçarà un itinerari cultural, posant-les en relació amb la literatura i el cinema. El club s’organitza en el marc del Pla de Foment del Cinema i les Arts Audiovisuals de l’Ajuntament de Sabadell.

Clubs per a tots els gustos

D’altra banda, a les set biblioteques de Sabadell s’organitza com a mínim un club de lectura, sis dels quals són de novel·la variada, coordinats per la Maria Solaní (Vapor Badia), Carles Alcoy (Vapor Badia i Nord), Enric López (Ponent, La Serra i Can Puiggener) i Enric Soler (Sud). Entre els novel·listes que es llegiran aquesta temporada, hi ha els següents: Joan Sales, Mikhail Bulgakov, Mercè Rodoreda, Manuel de Pedrolo, Najat El-Hachmi, Pere Calders, Almudena Grandes, Han Kang, Kurt Vonnegut, Vladimir Nabokov, Marta Rojals, Paul Auster, John Steinbeck.

Al llarg dels anys s’han anat consolidant diversos clubs de lectura temàtics, bona part dels quals s’organitzen gràcies a l’aportació i la col·laboració de nombroses entitats de Sabadell:

 • LECTURES VIATGERES. Viatges socials i solidaris: una altra manera d’entendre el món (Biblioteca dels Safareigs). Coordinació: Enric Soler.
 • LLEGIR EL TEATRE (Biblioteca dels Safareigs). Coordinació: Jaume Pont. Organitzat en col·laboració amb el Grup de Teatre Centre Sant Vicenç.
 • QUIMÈRIC: FANTÀSTIC, TERROR I CIÈNCIA-FICCIÓ (Biblioteca Vapor Badia). Coordinació: Karen Madrid, Alfons Mallol, Carlos Climent i Marc Garau. Organitzat en col·laboració amb Ràdio Sabadell.
 • NOVEL·LA GRÀFICA I CÒMIC (Biblioteca Vapor Badia). Coordinació: Col·lectiu Mijuro.
 • ASSAIG POLÍTIC I PENSAMENT CRÍTIC (Biblioteca Vapor Badia). Coordinació: Marta Juez i Àlex López. Organitzat en col·laboració amb el casal Can Capablanca.

D’altra banda, gràcies a la col·laboració amb l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL), s’incrementa l’oferta dels clubs d’aprenentatge d’idiomes:

 • ENGLISH READING CLUB (Biblioteca Vapor Badia). Coordinació: Vàdor Faura. Nivell mínim: B2.
 • CLUB DE LECTURE FRANCOPHONE (Biblioteca Vapor Badia). Coordinació: Yolanda Ruiz. Nivell mínim: B1.
 • LESERATTEN – DEUTSCHER LESECLUB (Biblioteca Vapor Badia). Coord. Anja Benzenhöfer. Nivell mínim: B2.
 • TERTÚLIES DE LECTURA FÀCIL EN CATALÀ (Biblioteca del Nord i Biblioteca del Sud). Nivell mínim: inicial (A1).

Clubs per a totes les edats

Els clubs de lectura juvenils i infantils són un lloc de trobada per a joves i infants amb interès per la lectura i que volen compartir opinions i recomanacions literàries amb altres companyes i companys de la seva edat. Les sessions combinen sortides i dinàmiques a l’entorn de la lectura i el món dels llibres.

 • CLUB DE LECTURA JUVENIL (nascuts el 2006 i el 2007) a la Biblioteca Vapor Badia. Coordinació: Marta Aloy. Es llegiran, entre d’altres: La mona de l’assassí, de Jakob Wegelius, Els imaginaris, d’A. F. Harrold, i Cor de cactus i altres formes d'estimar, d’Anna Manso.
 • OBRIM PARÈNTESI: JUVENIL (nascuts entre el 2002 i el 2005) a la Biblioteca Vapor Badia. Coordinació: Carles Alcoy. Es llegiran, entre d’altres: Sweet sixteen, d’Annelise Heurtier, V de vendetta, d’Alan Moore, i El camí que porta a ciutat, de Natalia Ginzburg.
 • CLUB DELS DEVORALLIBRES: INFANTIL per a nens i nenes de 9 a 11 anys (nascuts entre el 2008 i el 2009), a la Biblioteca Vapor Badia. Coordinació: Marta Aloy.
 • LLETRES, SOMNIS I ROCK’N’ROLL: INFANTIL per a nens i nenes de 8 a 10 anys (nascuts entre el 2008 i el 2010), a la Biblioteca del Nord. Coordinació: Anna Cabeza i Raquel Torres.
 • CLUB DE LECTURA PREMI «ATRAPALLIBRES»: INFANTIL Per a nens i nenes de 9 a 12 anys (nascuts entre el 2007 i el 2009), a la Biblioteca de Ponent. Coordinació: Conxita Plana.
 • LA PENYA DEL POPIS: INFANTIL per a nens i nenes de 7 a 11 anys (nascuts entre el 2008 i el 2011), a la Biblioteca del Sud. Coordinació: Gisela Planas.
 • BEVEDORS DE CONEIXEMENTS: INFANTIL per a nens i nenes a partir de 10 anys, a la Biblioteca del Sud. Coordinació: Gisela Planas.

Els clubs de lectura permeten descobrir obres, autors i gèneres de diversos estils, corrents intel·lectuals i èpoques a partir d’una tertúlia oberta i dinàmica, on els lectors comenten i reflexionen a l’entorn de l’obra, amb l'objectiu d'incrementar el plaer de llegir pel fet de compartir-ho amb els altres. A més de procurar l’organització de cada club, les biblioteques ofereixen un espai de reunió i guies de lectura amb informació complementària, un exemplar en préstec del llibre seleccionat i organitzen trobades amb els autors o activitats complementàries.