PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Novembre
2016

Commemoració a Sabadell del Dia Mundial de la Sida

El Dia Mundial de la Sida, demà dijous, 1 de desembre, es commemora a la ciutat amb diverses accions

Commemoració a Sabadell del Dia Mundial de la Sida

El Dia Mundial de la Sida, demà dijous, 1 de desembre, es commemora a la ciutat amb diverses accions d’informació i sensibilització en el marc del compromís d’adopció de mesures per combatre l’epidèmia i la discriminació que pateixen les persones seropositives. Es tracta d’accions recollides a la Declaració de París, a la qual Sabadell s’ha adherit després que així ho aprovés per unanimitat el Ple municipal del mes de novembre.

La Declaració preveu set accions per les quals les ciutats es comprometen a treballar, amb la finalitat de posar fi a l’epidèmia de sida per l’any 2030, potenciant l’assoliment dels “objectius 90-90-90” –relatius al tractament del VIH– per al 2020 i reduint el nombre d’infeccions i les morts relacionades amb el virus.

Paral·lelament a l’adhesió, i amb motiu del Dia Mundial, s’organitzen diferents propostes impulsades per Actuavallès, amb el suport de l’Ajuntament. L’acte central de commemoració del Dia Mundial tindrà lloc el dijous 1, a les 8 del vespre, al Teatre del Sol, amb l’actuació de Planeta Impro, la lectura del Manifest a càrrec de la periodista Mireia Sans i la presentació del periodista Carles Fité.

En aquest marc, el regidor de Salut, Ramon Vidal, ha destacat que

els dies mundials o internacionals ens donen l’oportunitat de mantenir vius els compromisos adquirits amb els objectius que han de guiar les polítiques públiques i constitueixen un bon moment per reflexionar col·lectivament sobre què hem fet com a societat i on volem arribar

Vidal ha afegit que

en el cas del VIH i la sida és fonamental que les necessitats de les persones afectades tinguin la resposta adequada. I en aquest procés cal reconèixer i posar en valor la tasca de les entitats en la detecció d’aquestes necessitats, com també en l’articulació de projectes i accions, que necessàriament han de comptar amb el suport de les institucions i administracions

Declaració de París

Programació del Dia Mundial