PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

 • L'Ajuntament i TUS han dut a terme millores en el servei de transport públic urbà de la ciutat

 • Visita d'obres a l'ampliació del centre cívic Sant Oleguer

 • Acte institucional d'obertura de Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Millores en la tramitació de llicències d'obres

 • Dades TUS 2023 Transports Urbans de Sabadell

 • Visita a les obres del Pavelló Oest

  31
  Gener
  2020

  Commemoració conjunta del Dia Mundial del Càncer a Sabadell

  Entitats, Parc Taulí i Ajuntament col·laboren en les accions del dimarts 4 de febrer

  Commemoració conjunta del Dia Mundial del Càncer a Sabadell

  Les entitats que treballen en relació amb la malaltia a Sabadell, la Corporació Sanitària Parc Taulí i l’Ajuntament han treballat conjuntament, com ja és habitual, en l’organització d’activitats per commemorar el Dia Mundial del Càncer, el proper dimarts 4 de febrer.

  L’objectiu d’aquesta acció és donar a conèixer la malaltia, desestigmatitzar-la tot parlant-ne obertament i facilitar l’accés a un ampli ventall de possibilitats que ofereixen els recursos sanitaris públics, però també les entitats i associacions oncològiques que , a dia d’avui, contribueixen a l’augment de la qualitat de vida de les persones afectades.

  Formant part del programa de commemoració, el dimarts 4, al matí, d’11 a 2, al Racó del Campanar hi haurà una taula informativa única formada per les principals entitats locals que treballen en l’àmbit oncològic: l’Associació Mama Ovari Hereditari; l’Associació Espanyola Contra el Càncer-Catalunya contra el Càncer; El Far Associació per a Persones amb Càncer; Oncolliga-Fundació Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica i l’Associació Oncovida.

  A les 6 de la tarda, al Casal Pere Quart, el doctor Eugeni Saigí, director del Servei d’Oncologia Mèdica de la Corporació Sanitària Parc Taulí, pronunciarà la conferència Càncer: descobriment, coneixement, investigació.

  Guia d’Entitats

  Coincidint amb el Dia Mundial l’any passat es va editar una guia breu amb informació sobre les entitats de la ciutat que treballen en relació amb el càncer, el seu camp concret d’acció i les dades de contacte. Amb la publicació, es vol posar a l’abast de la població una nova eina pràctica i de suport, així com reconèixer la tasca que fan aquestes associacions i el seu compromís en el tractament de la malaltia i en l’acompanyament de les persones afectades i les seves famílies.

  El càncer

  Els casos de càncer s’han incrementat durant la darrera dècada, en part a causa del progressiu envelliment de la població, però també per altres factors, com ara l’impacte del tabaquisme en les dones. Tanmateix, el nombre de casos que superen la malaltia també ha crescut, gràcies a un millor diagnòstic i a tractaments més eficaços, així com una major conscienciació per adoptar mesures de prevenció.

  A Catalunya, el càncer encara és la primera causa de mortalitat. Segons la darrera anàlisi de mortalitat publicada l’any 2017, pel que fa a la mortalitat per grans grups de malalties, els tumors encara van ser la primera causa, amb un 27% de les defuncions (el 21% en les dones i el 32% en els homes).

  Darrere del càncer, es troben les malalties de l’aparell cardiovascular, que van provocar el 26% de les defuncions (el 28% en les dones i el 24% en els homes). La tercera causa de mort van ser les malalties del sistema respiratori, amb un 11% de les defuncions (el 10% en les dones i el 13% en els homes). A Sabadell, com a la resta del país, el càncer també és la primera causa de mortalitat, amb un 27% de les defuncions (20% en dones i el 34% en homes).

  Un estil de vida saludable redueix sensiblement el risc de desenvolupar un càncer, mentre que els hàbits nocius augmenten força les possibilitats de patir-ne un.

  Categories Salut Tags aecc, AMOH, Càncer, dia mundial del càncer, el far, entitats, Hospital Parc Taulí, oncolliga, oncovida