PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Maig
2019

Concert de les orquestres escolars del projecte A-cordant d’aquest curs, demà a la plaça de Sant Roc

El projecte promou l’aprenentatge de la música mitjançant instruments de corda a centres públics per afavorir l’accés dels infants a la música

Concert de les orquestres escolars del projecte A-cordant d’aquest curs, demà a la plaça de Sant Roc

Bona part dels infants que aquest curs han pres part en el projecte A-cordant participaran demà, dimecres 15 de maig, en una trobada concert interescolar durant el qual podran mostrar davant el públic el que han après durant el curs. L’actuació, que tindrà lloc de 10 a 12h a la plaça de Sant Roc, reunirà alumnat d’entre 4t i 6è de primària de tres centres educatius que enguany han format part d’orquestres de corda a les seves escoles.

El projecte l’impulsen l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i l’Ajuntament per facilitar l’accés dels infants a la música, amb tots els beneficis educatius que això comporta. En aquesta tercera edició de l’A-cordant hi participen uns 250 infants de les escoles Agnès Armengol, Joaquim Blume i Juan Ramón Jiménez.

La de la plaça de Sant Roc serà una de les actuacions que les orquestres formades aquest curs oferiran de forma col·lectiva després d’una primera trobada tancada al públic al febrer. La propera serà el 7 de juny a La Faràndula, abans del concert “La Setena de Beethoven” de l’OSV. En aquesta ocasió, durant la tarda hi actuaran tots els grups escolars. Al vespre, a l’inici del concert de la Simfònica, els nens i nenes de 6è de primària tocaran una peça amb els músics de l’OSV.

L’A-cordant forma part dels Plans Educatius d’Entorn i de les iniciatives impulsades a Sabadell per promoure formació artística als centres públics. Amb el programa, els alumnes passen a integrar una orquestra de corda i durant l’any aprenen a tocar els instruments de la mà de músics professionals de l’OSV, amb el suport del professorat de música de l’escola.

En l’A-cordant, part de les hores lectives de música es destinen a la pràctica de conjunt, de manera que es potencia l’activitat i el creixement com a col·lectiu. A més d’aprofundir en el coneixement musical, es pretén treballar, per mitjà de la música, l’assoliment de diverses competències educatives i també de valors com la solidaritat, l’escolta activa, el treball en equip, l’esforç i la constància.