PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

10
Juliol
2018

Recomanacions de salut per reduir l’impacte de les altes temperatures

Protegir-se del sol i mantenir una bona hidratació, aspectes bàsics

Recomanacions de salut per reduir l’impacte de les altes temperatures

Davant la calor d’aquests dies, l’Ajuntament de Sabadell vol recordar a la ciutadania algunes recomanacions per reduir l’impacte que les altes temperatures poden tenir sobre la salut. Es tracta de consell que s’haurien de tenir molt especialment en compte en cas d’onada de calor.

Les recomanacions passen per protegir-se del sol i la calor, mantenint el cos hidratat i fresc. S’aconsella tancar les persianes durant les hores de sol allà on hi toca directament, obrir les finestres de casa durant la nit per refrescar-la i mantenir-se a les estances més fresques. També utilitzar algun tipus de climatització i si no es té aire condicionat, procurar passar les hores de més calor en llocs climatitzats. Alhora es recomana refrescar-se sovint amb dutxes o tovalloles amarades d’aigua.

Al carrer, entre altres consells, cal evitar el sol directe, fent servir gorra o barret, ulleres de sol i protecció solar. També s’aconsella utilitza roba lleugera de colors clars i no ajustada i procurar caminar per l’ombra, descansant en llocs frescos o climatitzats. Cal evitar fer trajectes amb cotxe durant les hores de més calor i mai deixar a dins infants o persones fràgils amb les finestres tancades.

Així mateix, es recomana beure aigua i sucs de fruita fins i tot sense tenir set,  evitar els menjars molt calents o molt calòrics i reduir l’activitat física en la franja horària amb temperatures més altes.

Les recomanacions passen també per estar especialment atent a l’estat o situació de nadons i infants petits, gent gran i persones amb malalties cròniques.

Consells i recomanacions