PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Desembre
2017

Consells per un consum responsable i sostenible durant les festes de Nadal

Les recomanacions de l'OMIC posen l'accent en comprovar la qualitat dels productes, fer un consum de proximitat i evitar el sobreendeutament

Consells per un consum responsable i sostenible durant les festes de Nadal

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Sabadell adreça, un seguit de consells per fomentar un consum responsable i sostenible durant el Nadal. Les recomanacions posen especial èmfasi en comprovar la qualitat dels productes, a fer un consum sostenible i de proximitat i també van dirigides a evitar el sobreendeutament de les famílies.

Es recomana evitar els embolcalls innecessaris per als regals, reciclar el cartró i la resta de materials dipositant-los als contenidors d’escombraries corresponents, fer servir piles recarregables i comprar productes amb distintius oficials de qualitat ambiental. Entre els consells mediambientals, també n’hi ha de referits als arbres de Nadal. Una vegada més, s’insta a comprar els procedents de vivers o plantacions controlades i es demana que, després de festes, es portin als punts de recollida, per fer possible que siguin replantats.

Pel que fa als electrodomèstics, l’OMIC aconsella fixar-se en l’etiquetatge energètic i decantar-se preferentment pels productes de classe A, que és la categoria més eficient des del punt de vista energètic.

Foment del consum de proximitat

En el moment de triar els establiments per adquirir els aliments i d’altres productes, l’Oficina insisteix en comprar els de procedència local, per tal de contribuir al creixement de l’economia de Sabadell, alhora que es contribueix a reduir la despesa energètica que produeix el transport de productes d’un territori a un altre i permet moure’ns per la ciutat a peu o en transport públic.

Respecte a les característiques dels propis comerços, l’OMIC també recorda que tots ells han de disposar de fulls oficials de reclamació o denúncia i han d’estar adherits a la Junta Arbitral de Consum.

Evitar sobreendeutament

Per evitar el sobreendeutament, es recomana planificar les despeses, fent una llista de les compres més necessàries, així com ser prudent amb l’ús de targetes de crèdit. S’aconsella comprar amb temps els aliments que es puguin congelar o emmagatzemar i reservar els regals o productes que, per les seves característiques, només es puguin adquirir a última hora.

L’OMIC també posa especial èmfasi en la relació entre la qualitat i el preu dels productes i adverteix que el preu de molts d’ells s’incrementa pels volts de Nadal. Recomana conservar el tiquet de compra i a guardar els catàlegs comercials, per poder reclamar si els productes no s’ajusten a les característiques publicitades.

En cas que calgui disposar de diners de forma urgent, no precipitar-se i consultar tots els productes que ofereix el mercat financer, a més de valorar si es pot fer front al préstec.

A més, és important conservar les factures o tiquets de compra fins al final de la garantia, així com els catàlegs i les ofertes comercials fins que s’hagi revisat la compra, ja que són vinculants i es pot exigir el seu compliment.

Compres per Internet

Si es fan compres per Internet cal verificar que la pàgina web és segura i conté la identitat i l’adreça de l’empresa venedora. També s’han d’identificar les característiques del producte o servei, el preu i el cost del transport, la forma de pagament i la modalitat de lliurament.

Abans de confirmar la compra, cal comprovar que no hi hagi opcions premarcades que puguin implicar despeses addicionals. També cal comprovar que el venedor envia la confirmació de la compra amb la referència de la transacció, missatge que cal conservar.
L’enviament del producte ha de contenir l’adreça de contacte de l’establiment, la factura corresponent, la garantia i el formulari de desistiment. En aquests casos es disposa d’un període mínim de 14 dies per retornar la compra, excepte productes personalitzats, peribles, que no es puguin reutilitzar per raons d’higiene, entrades d’espectacles, etc. Cal llegir la informació sobre la política de canvis i davant del dubte, millor preguntar.

En cas de reclamar i no rebre resposta o si aquesta no respecta els drets de l’usuari, es pot contactar amb una oficina pública d’informació al consumidor.