CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  23
  Octubre
  2019

  Diferents responsables municipals s’han reunit aquest matí per valorar les actuacions de l’Ajuntament en relació amb els aiguats

  Diferents responsables municipals s’han reunit aquest matí per valorar les actuacions de l’Ajuntament en relació amb els aiguats

  Els responsables de diversos serveis municipals i regidors i regidores s’han reunit aquest matí en una trobada presidida per l’alcaldessa, Marta Farrés, per valorar les actuacions de l’Ajuntament en relació amb els aiguats i el vent de les darreres hores. Entre les accions, aquest matí un tècnic municipal està realitzant la inspecció de l’immoble desallotjat la passada nit al carrer de Peñalara per tal d’avaluar l’estat de l’edifici. D’altra banda, s’ha complementat amb autobusos de Transports Urbans de Sabadell (TUS) el servei de llançadora activat pels FGC entre les estacions de Sant Quirze i Can Feu | Gràcia a causa del tall del servei de tren en aquest punt i també s’està actuant a diferents punts de la ciutat on s’han produït esllavissades o altres incidències.

  Des de l’Ajuntament es vol fer públic l’agraïment als treballadors i treballadores municipals, d'altres organismes, d’entitats i de serveis d'emergències la feina feta durant la nit i la que estan portant a terme per tal que tot torni a la normalitat al més aviat possible.

  Edifici desallotjat

  En relació amb l’edifici del carrer de Peñalara, s’hi ha desallotjat 19 persones amb motiu de les esquerdes aparegudes a l’immoble. D'aquestes, 4 persones han estat allotjades per l’Ajuntament, 13 a cases de familiars i dues han estat traslladades al Taulí (es tracta d’una persona que ha estat operada recentment i del familiar que en té cura). A hores d’ara, un tècnic municipal està avaluant l’estat de l’edifici.

  Així mateix durant la nit s’han registrat trucades per entrada d’aigua en alguns habitatges.

  Pel que fa al reforç del servei d’autobusos llançadora entre les estacions de Sant Quirze i Can Feu | Gràcia, Transports Urbans de Sabadell ha destinat 5 vehicles a complementar el servei de FGC. Alhora, s’han han pres les mesures oportunes per minimitzar l'impacte de la incidència en la circulació de vehicles a la zona.

  La pluja i el vent també han tingut efectes a les escoles. En alguns centres educatius, entre els quals l’Escola Bressol Espronceda o les escoles Catalunya, Andreu Castells, Joan Montllor, Espronceda, Arraona, Roureda i Sallarès i Pla hi ha entrat aigua i també alguna ha patit talls de llum. Davant de l’Escola Floresta, hi ha caigut un arbre. Això no obstant, i excepte algunes incidències puntuals, els centres educatius funcionen amb normalitat.

  Afectacions a l’espai públic

  Durant la nit s’han hagut de tallar al trànsit diversos ponts de la Gran Via, afectats pels aiguats. A hores d’ara la situació s’ha normalitzat. Així mateix, s’han registrat acumulacions d’aigua a altres vies com l’avinguda de Can Bordoll, la rambla d’Ibèria o l’avinguda de Francesc Trabal i alguns vehicles han quedat atrapats en alguns punts. En tots els casos, els ocupants han estat rescatats.

  Així mateix es treballa en les esllavissades de terra produïdes a diferents punts com l'Eix Macià, la ronda d’Europa (entre el Punt Blau 3 i la carretera de Terrassa), el camí de Can Quadres i les carreteres de Prats de Lluçanès, de Torre-romeu i de Caldes. A causa de la quantitat de terra acumulada, per aquestes feines s'està utilitzant la pala, a més de cisternes i equips manuals.

  D’altra banda, un camió grua està tornat a lloc els contenidors desplaçats per l'aigua i el vent. I s'estan retirant elements caiguts a voreres i calçades, principalment branques. També amb motiu de la pluja s’han desplaçat algunes tapes de clavegueram.

  Altres incidències han estat les afectacions que s’han produït a nombrosos grups semafòrics, que ja han estat reparats o s’està en procés de fer-ho. Així mateix, s’han registrat diverses incidències a la xarxa elèctrica de la ciutat.

  Categories Espai públic , Medi ambient Tags aiguats, Edifici desallotjat, espai public i seguretat