PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

 • Noves millores als ferms i calçades per posar la ciutat al dia

 • Millora d'entorns escolars a Arraona i Gràcia

 • Entorn escolar Joaquim Blume

 • Centre de Serveis Socials Sud

 • Projecte per ampliar l’ús d’aigua regenerada i freàtica a Sabadell

 • Sabadell fa servir aigua regenerada per netejar carrers i regar

 • Nous elements per reduir la velocitat del trànsit a la ciutat

 • Noves actuacions per pacificar i eliminar barreres arquitectòniques a l'entorn de l'escola Xaloc

 • L’Ajuntament de Sabadell i TUS comencen les proves amb un autobús d’hidrogen, zero emissions

 • El programa d’inserció laboral a la zona del Ripoll i al Districte 6 fomenta la inserció laboral

 • La millora de ferms i voreres continua a diversos carrers de la ciutat

  19
  Maig
  2021

  Dins el Pla COVID, l’Ajuntament ha contractat aquest mes 30 persones en atur per fer obres i serveis en benefici de la ciutat

  Dins el Pla COVID, l’Ajuntament ha contractat aquest mes 30 persones en atur per fer obres i serveis en benefici de la ciutat

  En el marc de “Sabadell Pla COVID-19. Mesures per superar la crisi, l’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa programes d’ocupació propis. Dins aquestes iniciatives, aquest mes de maig, 30 persones en atur han iniciat un contracte de 6 mesos per fer obres i serveis en benefici de la ciutat. Fins ara, dins el Pla COVID s’han contractat un total de 79 persones. Així mateix, aquests 30 nous contractes formen part dels 320 que com a mínim es preveu formalitzar enguany a la ciutat a través dels programes d’ocupació del Vapor Llonch. 

  Les persones contractades ara al maig participen en accions de les especialitats de neteja viària, fusteria, pintura, instal·lacions, construcció, jardineria i acompanyament a la gent gran, per desenvolupar tasques pròpies de rehabilitació i millora d'espais públics, equipaments o habitatge social, de neteja d'espais públics i via pública, manteniment de parcs, jardins i zones verdes o d’acompanyament a l’activitat diària que es desenvolupa en els complexos de gent gran de la ciutat. 

  En la selecció de les persones participants s’ha valorat les càrregues familiars o situacions de família nombrosa, monoparentalitat, discapacitat de la persona candidata o d'un familiar directe, el temps a l'atur o el risc social, entre altres variables.

  Tal com ha explicat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

  “la millora de l’ocupabilitat és absolutament prioritària en l’acció de govern i per això com a Ajuntament hem fet un esforç addicional amb l’activació d’aquests programes. Amb aquests projectes, que ofereixen feina per realitzar tasques i serveis d’interès comunitari, es contribueix a superar la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia, tot vetllant per la protecció i suport a tota la ciutadania, especialment als col·lectius més vulnerables”.

  Un exemple de les actuacions que ja s’estan portant a terme durant aquest mes en el marc dels programes d’ocupació es realitza a la plaça de Rogelio Soto. En concret, un grup de 6 persones de l’especialitat de construcció estan tapant escocells d’arbres que ja no hi són, amb panots o ciment vermell. D’aquesta manera, s’unifica la superfície de l’espai i es facilita la mobilitat.  A més, amb aquest grup de persones es portaran a terme altres actuacions com la posada a punt de les piscines municipals de cara a la seva reobertura per a la temporada d’estiu o el manteniment d’escoles municipals.

  Les properes convocatòries de selecció dins el Pla COVID es publicaran al web www.vaporllonch.cat. Les persones que vulguin optar a una plaça hauran d’estar a l’atur i tenir la inscripció com a demandant d’ocupació, entre altres requisits. 

  Categories coronavirus, Economia i treball, Treball Tags Covid-19, programes ocupació