PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Maig
2020

Dispositiu especial demà per garantir el repartiment de mascaretes entre els usuaris i usuàries del transport públic

Dispositiu especial demà per garantir el repartiment de mascaretes entre els usuaris i usuàries del transport públic

Coincidint amb l’obligatorietat a partir de demà dilluns, 4 de maig, de portar mascareta dins el transport públic, a Sabadell es posarà en marxa un dispositiu per repartir aquests elements entre els usuaris i usuàries. Les mascaretes les ha facilitat el Govern de l’Estat, que a través de la Delegació de Govern i la Generalitat, està coordinant el dispositiu per garantir que des d’un primer moment no hi hagi ningú sense aquests elements als vehicles de transport col·lectiu. A Sabadell, la distribució -que es portarà a terme entre els viatgers i viatgeres que no en portin- anirà a càrrec de Creu Roja, Protecció Civil, personal municipal i conductors i conductores de Transports Urbans de Sabadell (TUS).

El repartiment tindrà lloc a les diferents estacions de tren de la ciutat, siguin de FGC o de RENFE, així com a l’estació d’autobusos, a les principals parades de bus i a l’interior dels vehicles. D’aquesta manera es vol conscienciar la població de l’obligatorietat de fer ús de les mascaretes alhora que se’ls recorda que cal portar-ne una si es té intenció d’agafar algun transport col·lectiu.

Així mateix, s’han editat flyers informatius indicant com cal posar-se i treure’s la mascareta, recordant l’obligatorietat d’utilitzar-la al transport públic i donant altres recomanacions com la conveniència de mantenir la distància de seguretat, de rentar-se les mans freqüentment i de respectar els horaris establerts per a la sortida dels diferents col·lectius, així com d’evitar les hores punta en els desplaçaments.

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació d’emergència sanitària.