PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

15
abril
2014

Dissenys de l’Escola Illa promouen la prevenció en Salut Mental entre els joves

L’Escola Illa ha fet una col·laboració amb la Federació de Salut Mental de Catalunya, que ha consistit en la realització d’una il·lustració

L’Escola Illa ha fet una col·laboració amb la Federació de Salut Mental de Catalunya, que ha consistit en la realització d’una il·lustració per a una publicitat digital de la jornada "Joves, educació i salut mental. Experiències nacionals i europees", que tindrà lloc al Caixafòrum de Barcelona el 24 d’abril.

La jornada té com a objectiu principal prevenir i promoure la salut mental entre els joves des de l’àmbit educatiu. Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, un 20% dels joves d’arreu del món tenen algun trastorn mental.

La Generalitat de Catalunya quantifica en gairebé un 7% els infants i adolescents d’entre 4 i 14 anys que pateixen algun trastorn mental en un any. En aquest sentit, cal intentar actuar abans que el trastorn es desenvolupi, prevenint i promocionant el benestar físic, psíquic i emocional de la població juvenil.

Es tracta doncs, de realitzar una aproximació a la realitat dels joves de Catalunya, conèixer experiències que s’estan portant a terme amb èxit, i avaluar la necessitat de coordinació entre el món educatiu, social i sanitari per actuar amb la màxima eficàcia.

L’encàrrec que es va fer a l’Escola va consistir en una il·lustració que tingués com a tema els joves i la normalització dels problemes mentals. En aquesta ocasió, l’autora ha estat l’alumna Noemi Mesa, de segon curs d’Il·lustració. El concepte que ha volgut treballar és la felicitat de les persones, indistintament que tinguin trastorns mentals o no, ja que és una prioritat de tots i totes.

A la il·lustració realitzada apareixen dos joves, un noi i una noia, amb la intenció que no es pugui distingir si algun dels dos té un trastorn mental. L’obra està feta digitalment i els colors volen reflectir conceptes com l’optimisme, la calidesa i la proximitat.

Està previst que l’Escola pugui continuar la col·laboració per a les següents jornades.