PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

19
Juliol
2021

Dotze projectes de cooperació d’entitats locals reben ajuts per valor de més de 200.000 euros

Dotze projectes de cooperació d’entitats locals reben ajuts per valor de més de 200.000 euros

La Junta de Govern Local ha aprovat avui les subvencions a entitats per valor de 200.849,05 euros per a projectes de cooperació al desenvolupament. Aquesta quantitat serà repartida entre 12 projectes, dels quals 5 corresponen geogràficament a l’Àfrica (Moçambic, Camerun, Marroc, Senegal i Etiòpia), 4 a l’Amèrica llatina (Hondures, Colòmbia, Perú i Bolívia) i 2 a Àsia i l’Orient mitjà (Líban i Índia).

En aquesta edició, s’ha observat una aposta per projectes que tenen per objectiu donar suport a la transformació dels models de democràcia al sud i al nord. La tinenta d’alcaldessa Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha explicat que les subvencions són

“una aposta clara per projectes que donen suport a la transformació democràtica, la reducció de les desigualtats i la millora del benestar de la població, tot amb perspectiva de gènere”.

Les activitats s’han d’executar en un període de 12 mesos, és a dir, de l’1 de gener al 31 de desembre de 2021. Se centren en diversos àmbits, com ara els drets humans, la cultura de la pau, inserció laboral i treball digne, violència de gènere, drets dels infants, sostenibilitat mediambiental o accés a una sanitat de qualitat.

D’aquests 12 projectes, cal esmentar que 7 són de continuïtat, és a dir, projectes plurianuals i, a la pràctica, els projectes es fraccionen en les convocatòries necessàries per al seu correcte desenvolupament. Quatre dels projectes han considerat incidir en l’àmbit de la participació ciutadana i governança, que marca el pla director de Cooperació de Sabadell. Altres àmbits d’aquest pla en què treballen els projectes són la millora de les condicions dels medis i condicions de vida, i la igualtat de gènere i apoderament de les dones. Aquest últim àmbit ha estat visible en tots els projectes gràcies a la treball de sensibilització i formació que han portat a terme les entitats de forma activa en el marc del Consell de solidaritat.

Les entitats que han reunit tots els requisits per rebre les subvencions son: Fundació Educació Solidària, Creu Roja, Mans Unides, Fundació Main, Agermanament sense fronteres, Pau i Solidaritat, Vicente Ferrer, Lliga dels Drets dels pobles, Josep Comaposada, TACC, Vols i Xarxa Sabadell Colòmbia.