PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Setembre
2017

Dues noves targetes per promoure el transport públic i la millora de la qualitat de l’aire

La T-Verda i la T-Aire entraran en funcionament el dilluns 2 d’octubre

El dilluns 2 d’octubre es posaran en funcionament dos nous títols integrats de transport, la T-Verda i la T-Aire, que volen fomentar l’ús del transport públic per ajudar a millorar la qualitat de l’aire.

Pel que fa a la T-Verda, és un títol que permet fer servir de manera il·limitada i gratuïta durant tres anys tots els serveis de transport públic integrats dins de les 6 corones tarifàries de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

A Sabadell es podrà tramitar –i renovar cada any– gratuïtament a l’Oficina de la Mobilitat. Per sol·licitar-la, cal acreditar ser major d’edat, estar empadronat dins l’àmbit de l’ATM de Barcelona i haver desballestat un vehicle contaminant de titularitat pròpia que pagués l’impost de vehicles de tracció mecànica en algun municipi integrat a l’ATM. S’hi poden acollir els vehicles desballestats fins 6 mesos abans del moment de la sol·licitud. Es tracta de turismes dièsel matriculats abans de 2006; turismes de gasolina o gas matriculats abans de 2000, i motocicletes matriculades abans de l’1 de juliol 2004 i ciclomotors matriculats abans del 17 de juny 2002. La persona beneficiària es compromet a no adquirir cap més vehicle durant els tres anys de vigència de la targeta.

El titular podrà cedir una única vegada el dret de la targeta a un beneficiari substitut, que podrà ser qualsevol membre de la seva unitat familiar.

Aquesta targeta també durà el nom de T-Verda Metropolitana per als municipis metropolitans i el gestionarà l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha afirmat que“amb la T-Verda es vol incentivar la retirada progressiva de la circulació dels vehicles que més contaminen i promoure que la població faci servir el transport públic com a mitjà habitual”.

La T-Aire

D’altra banda, també es posa en marxa la T-Aire, un títol per fer servir el transport públic específic els dies que la Direcció General de Qualitat Ambiental declari que hi ha un episodi ambiental de contaminació. La targeta es desactivarà un cop es declari la fi de l’episodi.

Es tracta d’un títol multipersonal de 2 viatges integrats, que es podrà utilitzar el mateix dia de la primera validació. Estarà disponible a les 6 corones i el temps de transbordament serà el mateix que el de qualsevol títol integrat, és a dir, 1 hora i 15 minuts per a la zona 1, temps que es va incrementant en 15 minuts més per a cada zona addicional. El preu serà el de 2 viatges d’una T-10 aplicant un descompte del 10%.

La T-Aire estarà disponible a les màquines de venda automàtica dels operadors de transport públic: TMB, FGC, Rodalies de Catalunya i tram.

Xavier Guerrero s’ha expressat en el sentit que “com a administració tenim el deure d’explicar que la mobilitat més sostenible és indispensable per millorar la qualitat de l’aire –que a Sabadell no és bona– i, per tant, per tenir una vida més saludable”.