PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

16
Desembre
2019

El 60% de l’alumnat del curs municipal de gestió administrativa per a persones en atur troben feina

30 persones cursen anualment aquests estudis al Centre de Formació Cal Molins

El 60% de l’alumnat del curs municipal de gestió administrativa per a persones en atur troben feina

L’Ajuntament de Sabadell ha iniciat l’11a edició del curs d’Activitats de Gestió Administrativa. Aquesta oferta formativa s’emmarca dins el programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives). És un projecte de formació que permet obtenir una titulació oficial adreçada a persones en atur amb un nivell mínim exigit d'entrada de graduat en ESO o equivalent. Actualment, l’índex d’inserció laboral se situa en el 60%.

La finalitat del curs és la qualificació de persones en el camp de l’administració i la gestió d’empreses, per tal d’assolir un perfil administratiu polivalent per a pimes, que sàpiga fer des d'una nòmina a gestionar la comptabilitat o desenvolupar el pla comercial de l’empresa.

La metodologia emprada és la simulació d’una empresa, reproduint situacions reals. En aquesta empresa simulada s’utilitzen eines i documents d’una empresa real i se segueixen els circuits administratius habituals d’un centre de treball. Aquest sistema s’ha implantat a més de 300 centres formatius distribuïts arreu d’Espanya. El conjunt de totes aquestes empreses forma una xarxa de relacions comercials d’empreses simulades que es relacionen entre elles a escala estatal i internacional.

Un total de 30 persones cursen anualment aquests estudis i és conegut entre les empreses del territori que acullen alumnes en pràctiques i en alguns casos acaben incorporant l’alumnat a les seves plantilles. L’índex d'inserció del projecte és del 60% del seu alumnat que prèviament estava a l’atur. El període de formació és de 9 mesos amb un total de 920 h de durada de les quals 80 h són de pràctiques en empreses. Les persones que finalitzen el curs obtenen un Certificat de professionalitat de Nivell 2 (Activitats de Gestió Administrativa).

El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i està promogut per la Fundació Inform. La Junta de Govern Local ha acceptat avui l’import corresponent a l’Ajuntament de Sabadell, 117.218,88€ per realitzar la nova edició d’aquest curs.

T@lentum formació

El programa SEFED va començar la seva activitat al 2010 i té la seu al Centre de Formació Ocupacional Cal Molins on acull una aula adaptada per a recrear una oficina administrativa. En aquest cas, l’empresa simulada és diu “T@lentum formació”, una empresa de serveis que es dedica a la formació contínua de persones adultes i a la venda de subministraments de material didàctic i de programes informàtics.