PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

05
Juny
2018

El 60% dels turistes que visiten Sabadell ho fan per motius professionals

Valoren l'estada amb un 7,8 sobre 10, segons un l’informe de la Diputació de Barcelona

El 60% dels turistes que visiten Sabadell ho fan per motius professionals

El 61,3 per cent dels turistes de Sabadell està a la ciutat principalment per motius professionals. Aquest percentatge arriba fins al 73,3% entre els turistes que arriben de la resta del territori espanyol; es situa en un 53,1% en el cas dels turistes d’origen estranger i en un 56,7 % dels visitants que provenen de Catalunya. D’altra banda, un 27,3% visita Sabadell per motius d’oci, ja sigui per vacances o estades esportives.

Així ho indiquen els resultats relatius a la ciutat de l’informe Perfil i hàbits dels turistes a Sabadell 2017, encarregat per l’Ajuntament de Sabadell i elaborat per Turisme de la Diputació de Barcelona a partir de 400 entrevistes. D’aquest estudi, també es desprèn que la mitjana d'edat dels visitants és de 43 anys i que el 77,8 % de turistes són del sexe masculí.

Tal i com assenyala la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació, Marisol Martínez,

l’informe permetrà a Sabadell fer una anàlisi de l’oferta local i millorar-ne la qualitat. De fet, aquesta enquesta ja corrobora els dos eixos estratègics que s’extreuen del nou pla de Turisme que hem elaborat a la ciutat i que són el turisme de negocis i el turisme esportiu.

De les dades presentades, també destaca el fet que el 53% dels visitats són estrangers. D’aquests, el 63% provenen d’Europa, principalment de França, Gran Bretanya, Portugal, Itàlia i Alemanya. També hi ha visitants que provenen d’Amèrica Central i del Sud.

Els turistes fan una despesa mitjana per persona i dia de 52,4 euros. El cost per persona i dia és de 60,7 euros i el nombre de nits que acostumen a quedar-se a Sabadell és de 5. Fan una valoració global de l'estada de 7,8 sobre 10. El 41,8% recomanaria aquesta destinació a tercers.

Perfil i hàbits dels turistes a Sabadell

L’any 2009 la Diputació de Barcelona va iniciar l’estudi dels turistes de la marca Costa de Barcelona amb l’objectiu principal de conèixer el perfil i els hàbits del turista que pernocta (entre 1 i 28 nits) en algun dels municipis que conformaven aquesta marca.

Al llarg dels anys, aquest estudi s’ha anat ampliant a diverses comarques com el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, al 2012. Posteriorment, al 2017, es va ampliar a alguns municipis com és el cas de Sabadell.

Les entrevistes que s’han fet per aquest informe Perfil i hàbits dels turistes a Sabadell 2017, es van fer entre el 8 de febrer i l’11 de desembre de 2017 a turistes de 15 anys i més, que pernoctaven entre 1 i 28 nits, en qualsevol tipus d’allotjament que no fos una segona residència.Els llocs on es va fer l’enquesta van ser diferents hotels de la ciutat i els entrevistats van ser escollits aleatòriament durant tot el dia.