PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

02
Maig
2017

El 67% dels joves beneficiaris de diferents programes de Garantia Juvenil troben feina

Prop de 40 joves participants en el programa d’ocupació reben l’acreditació després d’haver treballat durant sis mesos a diferents serveis municipals

El 67% dels joves beneficiaris de diferents programes de Garantia Juvenil troben feina

Els joves continuen sent un dels col·lectius amb més dificultats d’accés al mercat de treball i la seva entrada al món laboral es retarda cada cop més. Segons l’informe de l’Observatori Català de la Joventut referent al 4t trimestre de 2016, la taxa d’activitat juvenil continua baixant malgrat la millora en l’ocupació i se situa al 58,3%. A Sabadell, el nombre de joves ocupats ha caigut un 41, 9% entre març de 2008 i gener de 2017 com assenyala l’Observatori de l’Economia Local de Sabadell.

Per a millorar les expectatives professionals d’aquest col·lectiu, l’Ajuntament de Sabadell, disposa d’un pla d’actuació dissenyat específicament per a persones menors de 29 anys. Per participar en part dels serveis que es posen a l’abast dels joves, aquests han d’estar inscrits al registre del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Aquesta és una iniciativa de la Unió Europea amb l’objectiu que els joves que han deixat de treballar o formar-se rebin, en un termini de quatre mesos, una oferta de treball, un període de pràctiques, formació en empreses o un curs de formació.

Durant 2016, quatre dels programes de Garantia Juvenil desenvolupats des de l’Ajuntament de Sabadell d’acompanyament a joves en el seu procés d’accés al mercat laboral van donar fruit un elevat grau d’inserció. El resultat ha estat que el 67% dels 271 joves participants en aquests quatre programes van acabar treballant en una empresa. 76 dels 139 joves participants a l’espai de recerca de feina es van inserir al mercat laboral.

Amb els programes Fem Ocupació per a Joves i Joves per l’Ocupació, que permet a joves millorar la seva formació i adquirir experiència laboral dins empreses locals, es va aconseguir una inserció de 91 dels 117 participants. D’altra banda, el programa per a 15 joves amb un alt nivell formatiu amb necessitat de suport en l’accés al mercat de treball va donar com a resultat la inserció de 14 persones.

D’altra banda, el programa de Garantia Juvenil va permetre que, a inicis de novembre de 2016, 40 persones més, la majoria amb estudis de grau i universitaris, fossin contractades durant sis mesos per l’administració pública per desenvolupar serveis en benefici del conjunt de la ciutat. A més, durant 2016 es va fer una tasca d’informació sobre el Programa de Garantia Juvenil assessorant un grup de 452 persones.

Prop de 40 joves reben l’acreditació del programa d’ocupació

Prop de 40 participants en el programa d’ocupació per a joves menors de 29 anys en atur han rebut un diploma que acredita el seu pas per aquest projecte que desenvolupa l’Ajuntament de Sabadell. Durant els últims sis mesos els joves amb titulació universitària o de formació professional de grau mig o superior, títols oficialment reconeguts com a equivalents o un certificat de professionalitat, han tingut un contracte de l’administració pública. En aquest període han realitzat tasques administratives o tècniques vinculades a diferents serveis que l’Ajuntament de Sabadell ofereix a la ciutadania.

El passat divendres 28 d’abril es va celebrar l’acte de cloenda, presidit pel regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro. Segons Navarro “amb aquest projecte es tracta d’oferir una oportunitat laboral a joves qualificats en atur per millorar les seves expectatives professionals i sumar més experiència al seu currículum”.

Per participar en aquest projecte el requisit principal era estar inscrit al registre del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Aquesta és una iniciativa de la Unió Europea amb l’objectiu que els joves que han deixat de treballar o formar-se rebin, en un termini de quatre mesos, una oferta de treball, un període de pràctiques, formació en empreses o un curs de formació.

Per tant, a més de programes d’ocupació, joves inscrits al Sistema de Garantia Juvenil poden optar a projectes d’acompanyament a la recerca de feina. Durant el 2016, el 67% dels joves beneficiaris de diferents programes de Garantia Juvenil van trobar feina després del seu pas per l’Ajuntament de Sabadell.

Pla d’actuació municipal per a joves

Més enllà del Sistema de Garantia Juvenil, l’Ajuntament de Sabadell desenvolupa altres activitats per a joves ja que és un dels col·lectius amb més dificultats d’accés al mercat de treball i la seva entrada al món laboral es retarda cada cop més. Durant l’any 2016 més de 3.300 persones menors de 29 anys va participar en alguns dels projectes d’aquest pla. Una part d’aquests joves van assistir a accions de llarga durada com, per exemple, cursos i la resta va participar en accions puntuals. Els joves atesos tenen a la seva disposició un ampli ventall de serveis que van des de l’orientació laboral a formació, treball en serveis d’interès pel conjunt de la ciutat o accés a recursos per posar en marxa una empresa.

A més d’aquests programes, l’Ajuntament de Sabadell va atendre 2.500 joves més. Una part d’aquestes persones van assistir a accions de llarga durada com per exemple cursos i la resta va participar en accions puntuals. Els joves tenen a la seva disposició un ampli ventall de serveis que van des de l’orientació laboral a formació, treball en serveis d’interès per al conjunt de la ciutat o accés a recursos per posar en marxa una empresa.

Enllaços d’interès