PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Juny
2017

El 80% dels joves continuen estudiant o treballant després del seu pas pel programa municipal Coneixement d’Oficis

Acte de cloenda de la 15a edició, que ha tingut més de 150 participants

El 80% dels joves continuen estudiant o treballant després del seu pas pel programa municipal Coneixement d’Oficis

Més de 150 alumnes de catorze centres d’ensenyament han assistit a l’acte de cloenda del projecte Coneixement d’Oficis de l’Ajuntament de Sabadell. Es tracta d’un reconeixement per a l’alumnat, professorat i gremis que participen en aquesta activitat que enguany arriba a la quinzena edició. Aquest projecte té l’objectiu de donar resposta a les necessitats dels centres educatius pel que fa a l'orientació professional.

Després de 15 anys en funcionament més de 2.100 alumnes hi han participat, procedents de la totalitat dels centres d’ensenyament secundari de la ciutat. Entre totes les edicions s’obté una mitjana del 80% d’èxit. Aquest és el percentatge d’alumnes que continuen principalment estudiant o bé comencen a treballar després del seu pas per aquest programa. Els resultats són en base al seguiment que es fa al cap de sis mesos.

Coneixement d’Oficis és un programa adreçat a alumnes de 2n cicle d’ESO i educació especial que assisteixen un cop a la setmana a tallers pràctics en les instal·lacions del Vapor Llonch, de Cal Molins i el Parc Central. Allà tenen un primer contacte amb oficis relacionats amb les especialitats d’electricitat, energies renovables, automoció, arts gràfiques, fusteria, metall, cuina i restauració i fleca i pastisseria. Els centres que participen integren aquestes sessions dins la programació acadèmica, de manera que aquests joves fan més de 80 hores d’escolarització.

Un element clau i d’èxit del programa és la coordinació amb els centres educatius que col·laboren, tant en la detecció de necessitats, com en el desenvolupament dels tallers amb la col·laboració dels Gremis i associacions empresarials. Col·laboren el Centre Metal·lúrgic, el Gremi d'Instal·ladors Electricistes i Fontaneria de Sabadell i Comarca, el Gremi de Tallers de Reparació d'Automòbils de Sabadell i Comarca, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Fundació EURECAT, el Gremi d'Indústries Gràfiques de Catalunya, a través de l’Escola Algueró i el Parc Central del Vallès.

Els centres participants en el programa d’enguany han estat l’Institut Sabadell, Arraona, Agustí Serra, Ferran Casablancas Joan Oliver, Jonqueres, Les Termes, Pau Vila, Ribot i Serra, Vallès, Miquel Crusafont, el Centre d’Educació Especial Francesc Bellapart, l’Escola d'Educació Especial Xaloc i l’Escola Taller Xalest.

Aquest és un projecte de l’Ajuntament de Sabadell, que es desenvolupa amb el suport de la Diputació de Barcelona i les associacions professionals que hi participen. Forma part de les accions municipals específiques per a joves. L’any passat, gràcies al pla d’actuació dissenyat per millorar les expectatives professionals de menors de 30 anys, es van atendre més de 3.300 joves.