PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  05
  Agost
  2021

  El 80% dels joves continuen principalment estudiant o bé comencen a treballar després de passar pel programa Coneixement d’Oficis

  La 19a edició d’aquest projecte s’ha tancat amb la participació de 152 alumnes de 15 centres d’ensenyament de la ciutat

  El 80% dels joves continuen principalment estudiant o bé comencen a treballar després de passar pel programa Coneixement d’Oficis

  152 alumnes de quinze centres d’ensenyament han participat enguany en el projecte Coneixement d’Oficis de l’Ajuntament de Sabadell. L’edició, adaptada a l’excepcionalitat de la situació de pandèmia, ha estat valorada positivament pels participants, amb un nivell de satisfacció del 90%. Després de 19 anys en funcionament, més de 2.719 joves hi han pres part i les xifres indiquen un rellevant grau d’èxit. En concret, entre totes les edicions s’obté una mitjana del 80% d’èxit. Aquest és el percentatge d’alumnes que continuen principalment estudiant o bé comencen a treballar després del seu pas pel programa. Els resultats són a partir del seguiment que es fa al cap de sis mesos després de finalitzar cada edició.

  Coneixement d’Oficis s’adreça fonamentalment a alumnat de 4t d’Educació Secundària Obligatòria que està en procés de decisió del seu itinerari professional postobligatori. En aquest marc, assisteixen un cop a la setmana a tallers pràctics en les instal·lacions del Vapor Llonch, de Cal Molins, del Parc Central i de centres col·laboradors, per tenir un primer contacte amb oficis relacionats amb les especialitats d’electricitat, energies renovables, automoció, indústria 4.0, fusteria, metall, cuina i restauració i fleca i pastisseria.

  Per complementar aquests tallers l’alumnat també realitza activitats en les quals aprèn a identificar les seves fortaleses, competències i habilitats adquirides en els tallers. Els centres que hi participen integren aquestes sessions dins la programació acadèmica, de manera que enguany, amb l’adaptació a la situació de pandèmia, aquests joves han fet unes 60 hores d’escolarització que formen part del seu currículum acadèmic.

  Coneixement d’Oficis pretén ser un element motivador per als alumnes que no tenen clar cap a on orientar el seu futur professional i facilita la definició del seu itinerari professional cap a la formació post obligatòria. Un element clau i d’èxit del programa és la coordinació amb els centres educatius que col·laboren, tant en la detecció de necessitats com en el desenvolupament dels tallers, amb la col·laboració dels Gremis i associacions empresarials.

  En concret, hi col·laboren el Centre Metal·lúrgic, el Gremi d'Instal·ladors Electricistes i Fontaneria de Sabadell i Comarca, el Gremi de Tallers de Reparació i Venda d'Automòbils i Recanvis de Sabadell i Província de Barcelona, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i Fundació EURECAT.

  Per la seva part, els centres participants en el programa d’enguany han estat els instituts Sabadell, Arraona, Agustí Serra i Fontanet, Escola Industrial, Ferran Casablancas, Joan Oliver, Jonqueres, Les Termes, Pau Vila, Ribot i Serra, Miquel Crusafont, Vallès, La Serra, l’Escola d'Educació Especial Xaloc i el Centre Especial d’Educació Secundària Xalest.

  Aquest és un projecte propi de l’Ajuntament de Sabadell, que es desenvolupa amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i de les associacions professionals que hi prenen part.

  Coneguem el Mercat Laboral

  El programa Coneixement d’Oficis és una de les accions específiques per a joves que es desenvolupen des de l’Ajuntament. Una altra acció adreçada a alumnat de centres educatius és el programa “Coneguem el Mercat Laboral”. Es tracta de xerrades per a joves de segona etapa de l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. En concret, s’ofereixen tres activitats: “Taller per descobrir el potencial: Portafolis de l’autoconeixement”, “Programes i serveis del Vapor Llonch” i “Taller per crear el teu currículum”.

  Enguany, s’han dut a terme un total de 31 xerrades en 9 centres educatius. El nivell de satisfacció assolit en el cas del “Coneguem el Mercat Laboral” ha estat del 86%.

  Categories Empresa, Economia i treball Tags cal Molins, coneixement oficis, Vapor Llonch