PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Mai
2019

El 83 per cent de joves del programa Coneixement d’Oficis continuen estudiant o treballant

La 17a edició del projecte, adreçat, sobretot, a alumnat en risc d’abandonament escolar ha comptat amb 170 participants

El 83 per cent de joves del programa Coneixement d’Oficis continuen estudiant o treballant

Més de 170 alumnes de  setze centres d’ensenyament han assistit a l’acte de cloenda del projecte Coneixement d’Oficis de l’Ajuntament de Sabadell. Es tracta d’un reconeixement per a l’alumnat, professorat i gremis que participen en aquesta activitat. Aquest projecte es va dissenyar per donar resposta a les necessitats dels centres educatius pel que fa a l'orientació professional.

Després de 17 anys en funcionament més de 2.300 alumnes hi han participat procedents de centres d’ensenyament secundari de la ciutat. Les xifres indiquen que, entre totes les edicions, una mitjana del 83% de participants continuen principalment estudiant o bé comencen a treballar després del seu pas per aquest programa. Els resultats són en base al seguiment que es fa al cap de sis mesos.

Coneixement d’Oficis és un programa adreçat a alumnes de segon cicle d’ESO i educació especial que assisteixen un cop a la setmana a tallers pràctics i tenir un primer contacte amb oficis relacionats amb les especialitats d’electricitat, energies renovables, automoció, vehicles elèctrics, indústria 4.0, Economia Social i Solidària, fusteria, metall, cuina i restauració i fleca i pastisseria, a les instal·lacions del Vapor Llonch, de Cal Molins i del Parc Central.

Per complementar aquests tallers l’alumnat també realitza una activitat d’autoconeixement en què aprèn a identificar les seves fortaleses, competències i habilitats adquirides a partir de les seves experiències personals i àrees d'activitat.  Els centres que participen inclouen aquestes sessions a la programació acadèmica, de manera que aquests joves fan 80 hores d’escolarització que s’integra en el currículum acadèmic de l’alumnat.

Coordinació entre centre educatiu i món empresarial

Un element clau i d’èxit del programa és la coordinació entre els centres educatius, tant en la detecció de necessitats, com en el desenvolupament dels tallers, i els Gremis i associacions empresarials. Hi col·laboren el Centre Metal·lúrgic, el Gremi d'Instal·ladors Electricistes i Fontaneria de Sabadell i Comarca, el Gremi de Tallers de Reparació d'Automòbils de Sabadell i Província de Barcelona, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Fundació EURECAT i el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric.

Els centres participants en el programa d’aquest any han estat l’Institut Sabadell, Arraona, Agustí Serra, Ferran Casablancas Joan Oliver, Jonqueres, Les Termes, Pau Vila, Ribot i Serra, Miquel Crusafont, Vallès, La Serra, Salesians Sabadell, el Centre d’Educació Especial Francesc Bellapart, l’Escola d'Educació Especial Xaloc i el Centre Especial d’Educació Secundària Xalest.

Aquest  és un projecte de l’Ajuntament de Sabadell, que es desenvolupa amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i de les associacions professionals que hi participen.