PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Juny
2022

El Banc de Bones Pràctiques reconeix l'Ajuntament per una aplicació informàtica de control de la legionel·la als equipaments municipals

El Banc de Bones Pràctiques reconeix l'Ajuntament per una aplicació informàtica de control de la legionel·la als equipaments municipals

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals ha reconegut com a pràctica significativa en l’àmbit de la Salut un aplicatiu informàtic que ha desenvolupat l’Ajuntament de Sabadell per a la gestió del cens d’instal·lacions amb risc de dispersió de la Legionel·la.

El sistema informàtic que s’ha desenvolupat ha permès fusionar tres bases de dades que contenien el registre d’instal·lacions (baix risc privades/ alt risc privades/alt i baix risc municipal). També permet incrementar la informació amb equipaments que no hi estaven contemplats i millorar-ne l’accessibilitat i les prestacions.

Amb la posada en marxa d’aquest nou aplicatiu es poden consultar tots els equipaments registrats per paràmetres com ara nivells de risc, tipus d’instal·lació, titularitat, adreça i altres i d’aquesta manera, davant un brot confirmat de legionel·la, s’agilitza el procés per a obtenir la informació sobre els possibles equipaments que puguin estar-hi relacionats, incloent la documentació vinculada.

La legionel·losi és una malaltia que afecta a les vies respiratòries i que, en alguns casos pot ser molt greu. La via d'entrada a l'organisme és per inhalació d'aerosols contaminats que procedeixen d'unes instal·lacions que poden comportar-se com nebulitzadors: torres de refrigeració, sistemes d'aigua calenta sanitària amb acumulador i circuit de retorn i d'altres instal·lacions.

Banc de Bones Pràctiques

L'objectiu fonamental del Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és promoure la millora i la innovació en els governs locals. Els instruments per aconseguir-ho són la difusió d'experiències, seguint una metodologia comuna, i la reflexió i l'intercanvi de coneixement sobre polítiques locals.

La protecció i promoció de la salut tenen una llarga tradició als governs municipals. Al Banc, es recullen algunes experiències exitoses de prevenció de riscos ambientals entre d’altres.