PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Febrer
2015

El Carnaval arriba aquest cap de setmana a Sabadell

La cita amb la rua de la ciutat és diumenge, 15 de febrer, a les 5 de la tarda

Aquest cap de setmana, Sabadell acollirà el Carnaval, organitzat pel Grup de Carnaval Disbauxa i amb el suport de l’Ajuntament.

Tal i com ha comentat Quim Carné, regidor de Cultura, en la roda de premsa d’aquest matí,

el treball del grup Disbauxa i la seva tasca ferma i continuada que permet tinguem el carnaval que tenim. I també la tasca de les associacions de veïns que possibiliten que gaudim d’un total d’11 rues per tota la ciutat, la qual cosa demostra també la vitalitat dels barris. Finalment, donar les gràcies també als esplais i les escoles que fan del carnaval una gran festa de ciutat.

Per la seva banda, Ricard Gil, president del Grup de Carnaval Disbauxa, ha destacat que

el nostre grup de treball és de 6 persones i portem mesos treballant per fer possible el carnaval que viurem aquest cap de setmana, amb una participació prevista d’unes 1.700 persones, una de les més altes que hem tingut. Hi ha una sana competència entre les colles i tothom que hi participa, repeteix i cada any s’incorporen nous grups.

Pel que fa al secret de l’èxit del carnaval a Sabadell, Gil ho atribueix en part a què

moltes poblacions fan el carnaval dissabte, i en canvi, nosaltres ho fem diumenge, la qual cosa ens garanteix molta participació tant de Sabadell com d’altres poblacions.

Aquest any, s’augmenten les activitats amb el Concurs de Cartells del Carnaval, al qual s’han presentat 17 originals - el guanyador ha estat Juan Diego Ingelmo de Castelló de la Plana - conegut dissenyador guanyador de diferents concursos de cartells d’arreu del país.

Entre les activitats festives destaca la rua de la ciutat per la seva gran participació i per la quantitat de públic que atrau. Enguany la participació prevista es de 24 comparses a peu i 13 carrosses amb mes de 1.700 persones.

Hi participen entitats històriques com: Club Falcons, AMPA Marti Pol, Torrent del Capellà, La Plana del Pintor, Associació A.D.E.L.L.S, i es suma a la participació: el Club Natació Sabadell, SCR El Ciervo, Club Patinatge Artístic de Sabadell, les Escoles de Dansa Flaixdansa - Monica Escriba, i de municipis propers com: Els Mandukos i AMPA Turonet de Sant Quirze del Vallès; Cirq Dance Estudio, Associació Cultural Poc a Poc, Associació Cultural Escènica Jym’s de Montcada i Reixac; Germandat i Associació Espartanos de Polinyà i Asociación Folklòrica y Cultural Caporales La Fraternitad de Barcelona, entre d’altres.

La cita amb la rua de la ciutat és diumenge, 15 de febrer, a les 5 de la tarda. S’inicia al carrer de Francesc Layret, d’on sortirà la desfilada i continuarà per la carretera de Prats, plaça de la Creu Alta, avinguda de l’Onze de Setembre, plaça de l’Alcalde Marcet, Via de Massagué, plaça de l’Àngel, passeig de Manresa, passeig de la Plaça Major, plaça del Doctor Robert, Rambla de Sabadell, i acabarà a la cruïlla amb la Gran Via. Un cop finalitzada la rua es lliuraran els premis als participants amb millor vestuari, escenografia, so, coreografia i implicació amb el públic.

El concurs de carrosses i comparses repartirà un total de 3.800 euros, 6 pernils i 3 xoriços, tot plegat, incentius més que suficients per a garantir una rua animada i vistosa.

Igualment, el programa de Carnaval del 2015 inclou tota una sèrie d’activitats, especialment per al públic familiar i infantil. Així, dissabte 14, a les 5 de la tarda, a la plaça del Doctor Robert, hi haurà un taller de màscares amb el grup d’animació “Somnis de Colors” i s’obrirà la inscripció al concurs de disfresses infantil (de 3 a 12 anys) que serà a 2/4 de 7 després de l’actuació del grup d’animació infantil “Perico Nas de Mico”.

Cap a 2/4 de 8 es farà la rebuda al Rei Carnestoltes, acompanyat del Ball de Diables de Sabadell i es llegirà el pregó. Aquest any a càrrec de la companyia AlGalliner. A continuació, es farà el lliurament de premis del concurs infantil de disfresses.

Diumenge, 15 de febrer, a les 12 del migdia, a la plaça de Sant Roc es farà la tradicional ballada del Ball de Gitanes del Vallès a càrrec de l’Esbart Sabadell Dansaire. La Cobla Sabadell s’encarregarà de l’acompanyament musical d’aquesta ballada. A les 5 de la tarda, començarà la rua de Carnaval que recorrerà l’eix central de la ciutat des de la carretera de Prats fins a la Gran Via. Enguany hi ha inscrites més de 1.700 persones entre comparses i carrosses. Un cop acabada la rua, unes dues hores més tard, a la plaça del Doctor Robert hi haurà el ball de fi de festa amb la banda de versions “Klam” que donarà pas a la crema del Rei Carnestoltes al Racó del Campanar. Amb aquest acte es donaran per acabades les festes del Carnaval-2015.

La celebració del Carnaval compta amb la participació d’empreses Daunis SA, Smatsa i SBD Inmobles, Museu del Gas, Institut de Paleontologia, El Corte Inglés, Viena i Ebn Assessors, entre altres comerços de la ciutat.

Carnestoltes als barris

Aquest any, a la ciutat de Sabadell, organitzen carnestoltes un total de dotze Associacions de Veïns i Veïnes dels diferents barris entre els dies 13 i 14 de febrer. Divendres dia 13 de febrer, organitzen la seva festa de Carnaval, per una banda, el barri de les Termes, que farà la seva rua sortint de la pl. de les Termes cap a les 17:15 hores, seguint pel passeig del Dos de Maig, passeig d’Almogàvers, avinguda de Barberà, passeig de Rubió i Ors, ronda de Santa Maria, passeig d’Almogàvers, passeig del Dos de Maig i plaça de les Termes, a on faran un ball infantil cap a les 18:45 hores i, per l’altra banda, el barri d’Arraona-Merinals-Can Gambús, organitzen un ball infantil a la plaça de Dr. Basting i Best entre les 17:30 i les 19:30 hores. Tots dos barris compten amb una participació de 100 persones aproximadament.

La resta organitza les seves rues i festes dissabte, 14 de febrer, les quals són:

 -      Associació de Veïns i Veïnes de la Creu Alta, Coordinadora Jove de la Creu Alta i Llamps i Trons és la Comissió organitzadora que s’encarrega del barri de la Creu Alta.Al matí entre les 11 hores i les 14 hores faran activitats infantils i animació al carrer de Montseny lateral antic Vapor Cusidó. A la tarda, cap a les 16 hores, es troben a la plaça de la Creu Alta, des d’allà aniran cap a l’avinguda Onze de Setembre, carrer de Vilarrubias, carrer de Montllor i Pujal i carrer de Montseny, a on tenen previst fer la crema del ninot de carnestoltes i l’animació musical infantil, entre les 17:00 i les 18:00 hores. Comptant, aproximadament, amb una participació de 400 persones.

-       Barri de Can Rull: sortiran des del carrer de Sant Isidor cantonada amb Lluís Companys (porta del CC de Can Rull) fins a la via Alexandra, continuaran pel carrer de Plini el Vell, carrer de Juvenal, carrer de Sant Isidor, carrer dels Fatxendes, carrer de Sant Isidor, acabant una altra vegada al punt de trobada cap a les 20:00 hores. Acte seguit faran el pregó i la crema d’en carnestoltes justament darrere del centre cívic.

-          Barri de Gràcia, tenen previst fer una rua sortint a les 17:00 de la plaça del Treball i continuant pel carrer de Manso, carrer de Roger de Flor, carrer de Cellés, carrer de Jacint Verdaguer i plaça del Treball. Repartiran xocolata desfeta i faran festa infantil.

-         Comissió de Festes de Poblenou, es trobaran al Col·legi Juan Ramón Jiménez, i agafaran els carrers de Claustre, de Núria, de Collell, avinguda de Polinyà, carrer de Cisa, carrer de Bellmunt, carrer de Queralt, carrer del Corredor, carrer de Miracle, carrer de Fontcalda, carrer de Begoña, avinguda de Polinyà. Finalment, arribaran al col·legi a on tenen previst fer una xocolatada infantil i un ball al gimnàs de la mateix.

-          AV de Can Puiggener, els veïns i veïnes del barri, es trobaran a la plaça del Primer de Maig i agafaran els carrers de Puig de la Creu, baixada de Can Puiggener, carrer de Gibraltar, plaça de Granada, carrer de Llum de la Selva, baixada de Can Puiggener, carrer de Gibraltar, carrer Florit, carrer d’Archidona, carrer d’Escipió, carrer de Jaume Ninet, carrer de Ramon Jové, carrer d’Anníbal i carrer de Mas Canals per arribar una altra vegada a la plaça del Primer de Maig a on tenen previst fer a les 18 hores la crema d’en carnestoltes.

-          AV de Campoamor- Espronceda han organitzat la rua pels carrers del barri sortint del Centre Cívic de Rogelio Soto, seguidament agafaran un tros del carrer de Pardo Bazán per continuar pel carrer de Josep Comas, carrer de Goya, passeig d’Espronceda, carrer de Fontanella, carrer de Clemència Isaura, carrer de Pizarro, baixant pel passeig d’Espronceda, carrer de Campoamor arribant, novament, al Centre Cívic de Rogelio Soto.

-       AV de Torre Romeu, sortiran de la plaça de Karl Marx, agafant els carrers de Francolí, del Segre, del Noguera Pallaresa, ronda de l’Ebre, carrer de Sau, carrer de Banyoles per tornar al carrer de Sau i arribar a la plaça de Cristòbal Ramos. Allà faran el ball de carnaval entre les 20 i les 21 hores.

-          AV de la Plana del Pintor, Club de Jubilats, Comissió Festa Major, Comissió Carnaval i Amics de la Plana del Pintor, organitzen pel barri la rua sortint del carrer del Caucas, agafant els carrers d’Himalàia, de Vinhamala, de la Bonaigua, avinguda de Matadepera, avinguda de la Concòrdia i tornada per l’avinguda per ajuntar-se amb les comparses de Ca n’Oriac i Torrent del Capellà. Acabaran al local social de l’AV Càucas per fer el pregó i la crema d’en carnestoltes a les 20:30 hores i el ball a les 22:30 h, a la seu de l’Associació.

-         Associació de Veïns del Torrent del Capellà, faran el recorregut pels carrers d’Arousa, agafant l’avinguda de Matadepera fins al final de la mateixa a les 17:00 hores amb aproximadament unes 60 persones. Continuaran amb les comparses de Ca n’Oriac i La Plana del Pintor. Quan acabin tenen previst fer el Ball a la mateixa Associació.

-         AV de Ca n’Oriac, es trobaran a les 17:00 hores al centre cívic i seguidament, junt amb les associacions de La Plana del Pintor i Torrent del Capellà, que prèviament han fet el seu recorregut per trobar-se tots plegats, aniran pel carrer de Balaguer, avinguda de Matadepera cruïlla amb ronda de la Roureda, ronda de Collsalarca, tornaran al carrer d’Arousa i al centre cívic.

Per més informació sobre el Carnaval, la rua, les normes de participació i els premis, consulteu la pàgina web http://www.sabadell.cat/Cultura