PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

23
Febrer
2015

El Casal Pere Quart i la Biblioteca Vapor Badia acolliran dijous la Jornada d’Orientació d’Estudis Superiors

El proper dijous, 26 de febrer, tindrà lloc la Jornada d’Orientació d’Estudis Superiors que l’Ajuntament impulsa cada any amb l’objectiu de complementar la informació i orientacions que els alumnes que finalitzen els estudis secundaris han rebut als seus centres. La Jornada s’organitza per motivar, estimular i encuriosir els participants per tal que continuïn endavant amb els seus estudis i també per facilitar-los el contacte amb professionals que els poden apropar la seva experiència en els diversos àmbits laborals. La Jornada es portarà a terme des de les 9 del matí fins a les 6 de la tarda simultàniament en dos espais: el Casal Pere Quart i la Biblioteca Vapor Badia. L’any passat la jornada va registrar més de 1.300 usos.

Amb la jornada es donarà a conèixer als nois i noies quina és l'àmplia oferta formativa que hi ha al seu entorn, així com també quines són les professions més demanades i les ofertes formatives més sol·licitades. Amb tot, es pretén facilitar la reflexió dels participants, els quals, a més, podran recollir tota la informació referida a les especialitats en les quals estiguin més interessats.

Per al professorat pot ser una bona ocasió per ampliar o actualitzar coneixements, especialment pel que fa a la seva funció d'orientar als alumnes. Les Jornades estan obertes també a la participació d'altres persones joves i adultes de la ciutat que hi estiguin interessades.

En total s'oferirà informació sobre 81 titulacions universitàries i 31 especialitats de formació professional superior. També hi haurà altres serveis complementaris com assessorament personalitzat per part de tècnics orientadors (situats a l'entrada de la Biblioteca i del Casal Pere Quart) o connexió a Internet i accés a l'espai de Sabadell Atenció Jove (SAJ).

La jornada s’emmarca en el treball per afavorir l'èxit acadèmic i personal dels infants i joves de la ciutat, que és un dels principals eixos d’actuació de la regidoria d’Educació de l'Ajuntament. Aquí s'engloben totes aquelles accions que tendeixen a facilitar informació sobre els diferents ensenyaments i les sortides professionals que aquests tenen, per tal de garantir que els joves prenen les decisions sobre el seu futur basades en la informació i el coneixement de la seva realitat més immediata.

Noves tecnologies

Des del curs passat, els assistents a la Jornada d’Orientació poden descarregar-se una aplicació que els permetrà tenir tota la informació sobre les xerrades, horaris, espais, etc. al seu telèfon mòbil. D’aquesta manera es vol facilitar l’accés a la informació i que els més joves aprofitin al màxim totes les oportunitats d’orientació disponibles.

Així mateix, en la setmana següent a la jornada podran intercanviar opinions i fer preguntes a través del Facebook que funcionarà a tal efecte.