PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

29
Octubre
2018

El Cementiri comptarà amb 600 columbaris per a cendres abans d’acabar l’any

Com és habitual, per a la festivitat de l’1 de novembre es desplegarà un dispositiu especial a l’equipament

El Cementiri comptarà amb 600 columbaris per a cendres abans d’acabar l’any

La commemoració de Tots Sants comportarà, com és habitual, el desplegament d’un dispositiu especial per millorar l’accés i la informació a l’equipament funerari. Entre altres mesures, es reforçarà el servei d’autobús urbà i es disposaran taules informatives i es programaran diferents actes. Així mateix, el Cementiri continua endavant amb les millores previstes en el Pla d’Inversions de l’equipament. Entre aquestes actuacions, es preveu que abans de finals d’any es portin a terme i finalitzin els treballs per ubicar 600 columbaris per a cendres a la plaça dels Asteroides i també a la plaça de les Constel·lacions.

D’aquesta manera s’ampliaran els serveis del Cementiri, donant resposta a les necessitats actuals. La millora se sumarà a altres que s’hi han realitzat darrerament, com l’obertura de la connexió interna entre el Cementiri Nou i el sector meridional. Una actuació que permetrà entendre l’equipament com un sol recinte, planificar el tancament d’alguns accessos i millorar-ne la vigilància. D’altra banda, properament s’iniciarà la rehabilitació de les cobertes dels grups de sepultures dels sectors de Sant Òscar, Sant Pere, Sant Pau, Sant Norbert, Sant Joan, Sant Nicodemus, Sant Otó i Sant Oriol.

totssants2018

Dispositiu de Tots Sants

L’1 de novembre, el Cementiri estarà obert de les 9 del matí a les 6 de la tarda. Per facilitar a la ciutadania informació sobre l’equipament i les activitats previstes durant la jornada, l’empresa concessionària de la gestió del Cementiri, Torra SA, ubicarà tres taules informatives: a l’entrada principal, a l’accés des del Poblenou i a la nova obertura del sector de Via Làctia, on s’atendrà i donarà suport al visitant facilitant informació sobre la ubicació de les sepultures i altres dubtes..

Pel que fa als actes previstos, aquest any, i per segona vegada, es celebrarà una cerimònia laica, a les 12 del migdia, a la Capella del Cementiri Vell. Una hora més tard, a la 1, hi haurà un concert a la plaça de les Illes, al Cementiri Nou.

Reforç dels autobusos

Es recomana l’ús del transport públic per desplaçar-se al Cementiri. És per això que, el proper 1 de novembre, s’habilitarà un servei especial d’autobús urbà. La línia F4 farà el servei habitual de festius i es reforçarà des de la plaça del Vallès fins al Cementiri. Entre les 8.25 i les 14.15 h farà el recorregut en aquest tram cada 10 minuts i entre les 14.15 i les 18.25 h, cada quart d’hora.

També hi haurà més presència d’efectius policials, que vetllaran perquè les entrades i sortides de vehicles es facin de forma fluïda i sense incidències.