CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

  Ajuntament de Sabadell

 • Millores als entorns escolars de la ciutat, ara a l'Escola Miquel Martí i Pol

 • Obres per millorar l'accessibilitat al carrer de Sant Joan

 • S'instal·len dos nous passos elevats per a vianants a l'entorn de l'Escola Arraona i davant del CAP dels Merinals

 • Vacances de la Gent Gran 2024-2025

 • Espais cangur de l'Ajuntament de Sabadell

 • S'instal·len dos passos elevats a la Via Alexandra, al barri de Can Rull

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Mas Boadella, Virolet i Servator

 • Noves escales i rampes entre els carrers de Bécquer i Plaute i a la plaça de Ròmul al barri de Can Rull

 • Es substitueixen 19 bancs i s'instal·len 4 cadires a la Via Aurèlia

 • Les obres del Portal Sud transformaran l'entrada a Sabadell

 • SBD Fira PRO: Formació i Treball 2024

 • L'Ajuntament impulsa la rehabilitació energètica dels habitatges municipals

 • Sabies que a Sabadell fa 14 anys que els nous edificis han de reaprofitar l’aigua?

 • Es millora la seguretat a l'entorn de les escoles Can Deu i Sant Julià

 • Novetats al servei de Policia Municipal de Sabadell

 • Renovació del mobiliari urbà de la ciutat

 • Sabadell celebra l'espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana 2024

 • Acte d'homenatge a l'atleta sabadellenca Carme Valero

 • Dispositiu Policia Municipal, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

  Informació

  Google Geocoding API error: The request was denied.

  18
  Maig
  2018

  El Centre Cívic de Can Rull celebra el seu 25è aniversari amb una jornada festiva aquest dissabte

  És l’equipament més utilitzat, amb més de 100 mil usos i 270 activitats l’any

  El Centre Cívic de Can Rull celebra el seu 25è aniversari amb una jornada festiva aquest dissabte

  El Centre Cívic de Can Rull celebra els 25 anys de funcionament amb un programa d’activitats dissenyat per l’ocasió i que tindrà com eix central una jornada festiva demà dissabte, 19 de maig. Aquestes activitats volen fer un cop d'ull al passat, però també al present i al futur del centre cívic.

  A partir de les 10 del matí s’obriran les portes del centre a tots els públics amb activitats diverses com ara batxata, balls de saló, ioga, gimnàstica de manteniment, sardanes, taller de cal·ligrafia amazic, màster de zumba o activitats a l’Espai Jove. A més, amb la col·laboració de l’associació Foto Club Sabadell, s’instal·larà un photocall perquè tothom que ho desitgi pugui fer-se una fotografia de record de l’aniversari. Destacar també la col·laboració de l’Associació Catalano-Amaziga, que prepararà un tast de té verd i una degustació de pastes típiques de la seva cultura.

  A 2/4 d’1 del migdia s’ha previst la inauguració d’una exposició fotogràfica commemorativa de l’obertura del Centre Cívic que anirà acompanyada del documental El Centre Cívic de Can Rull ha fet 25 anys. L’acte estarà presidit per l’alcalde de la ciutat, Maties Serracant, acompanyat de la regidora de Participació, Glòria Rubio i el regidor del Districte 4t, Miquel Soler.

  L'Espai Jove de Can Rull s'ha encarregat del muntatge d’aquesta exposició i han preparat també el documental, on es poden trobar diferents reproduccions de documents de l'època, retalls de diaris i fotografies, facilitades per l'Arxiu Històric de Sabadell, i per diferents entitats, entre elles l'Associació Cultural Vidalba. L’associació Taller d’Art, Cultura i Creació col·labora en la creació d’un grafit, que es donarà al Centre Cívic de Can Rull en record d’aquest aniversari.

  La mostra es podrà veure fins al dia 27 de maig al vestíbul del Centre Cívic de Can Rull.

  Equipament cívic de referència

  Pel que fa al nombre d’usos el Centre Cívic de Can Rull és el més utilitzat per la ciutadania, amb més de 100.000 usos l’any. Quant al nombre d’activitats, les entitats organitzen una mitjana de 270 l’any.

  En paraules de la regidora de Participació, Glòria Rubio,

  “el Centre Cívic de Can Rull és un punt de trobada molt freqüentat entre els veïns i veïnes de la zona i amb aquesta celebració el que es vol és reconèixer la fortalesa i el treball de la ciutadania i les entitats de la ciutat i, en particular del barri de Can Rull. Precisament, un dels objectius d’aquest Govern passa per promoure i recolzar la seva  implicació en les polítiques socials i cíviques”.

  Espai veïnal

  El Centre Cívic de Can Rull és un equipament que es va començar a planificar l'any 1989, amb la idea de dotar de serveis la unitat territorial del Districte 4t. Es completava així l'oferta de serveis (escoles i altres equipaments) que en aquella època mancaven. A més, era una resposta a la demanda ciutadana, atès que les entitats de la zona no disposaven d'espais per realitzar activitats de tipus cultural.

  En aquell moment la programació del Centre Cívic la feia directament l'Ajuntament, i al llarg dels anys, tot i que la gestió continua sent municipal, són les entitats les que proposen les activitats i doten de contingut l'oferta de l'equipament.

  Un cop superada la forta crisi econòmica, en els darrers anys s'han pogut fer inversions per millorar l’espai. Entre les actuacions destaca la instal·lació d’aire condicionat en alguns espais, la col·locació de miralls en algunes sales o el canvi del mobiliari de la sala relacional. Destacar també que, en els propers dies, es canviarà el teló de l’auditori.

  L'any 2017 es va fer una important inversió a l'auditori, dotant-lo d'equips tècnics nous, actualitzats, com un projector de sala, una pantalla panoràmica fixa, o bé nous elements per la cabina de so i la il·luminació de l'escenari que permeten donar un servei de més bona qualitat.

  Ubicació

  Categories Centres Cívics, Participació ciutadana Tags Centre Cívic de Can Rull, centres cívics