PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

18
Març
2016

El Centre d’Atenció a la Dona canvia de nom i d’horari amb l’objectiu de millorar l’assessorament que du a terme

A partir d’ara Sabadell també atendrà i assessorarà dones de 5 municipis de la comarca


El fins ara conegut com a Centre d’Atenció a la Dona, ubicat al carrer de Vidal, 146, canviarà la denominació per la de Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). A més, el servei adaptarà l’horari de tarda per garantir un millor assessorament i atenció al públic. Els canvis es faran efectius a partir de l’1 d’abril.

A partir de llavors el SIAD obrirà de dilluns a dijous de 15 h a 17.30 h enlloc de fins a les 19 h. D’aquesta manera, es vol garantir una gestió més controlada de les visites que atén el servei, amb una redistribució al llarg de tota la jornada.

Cal recordar que el nou Servei d’Informació i Atenció a les Dones, aglutina la secció de gènere, LGTBI i feminismes i continuarà oferint un espai d’orientació i assessorament jurídic i psicològic a les dones, ampliant les accions i campanyes de sensibilització.

Servei a altres municipis

D’altra banda, el SIAD ampliarà el seu servei donant cobertura als municipis de Gallifa, Sentmenat, Palau Solità i Plegamans, Polinyà i Sant Llorenç Savall, en virtut d’un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Les dones empadronades en aquests municipis i les que són o han estat víctimes de violència masclista, podran accedir als serveis d’informació i atenció oferts pel SIAD: acollida i atenció social, assessorament jurídic i atenció psicològica per a les dones i els seus fills i filles.

A la prestació d’aquest servei es destinaran 7 hores setmanals (5 d’atenció psicològica, tan a dones com a infants i 2 d’assessorament jurídic).

Tal i com estableix el conveni, el Consell Comarcal aportarà 10.000 euros anuals a l’Ajuntament per a l’ampliació del servei d’atenció a les dones dels municipis esmentats. A més, el Consell també posarà a disposició de l’Ajuntament el Servei de Traducció i Interpretació per a persones nouvingudes (SeTi). Aquest servei de primera acollida està dirigit a millorar la comunicació de les persones nouvingudes amb els professionals dels ajuntaments.